bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Edmonton dál obměňuje tým. Po pěti letech se vrací Gagner, Spooner znovu mění dres

17. února 2019, 10:00

Jan Vojkůvka

Edmonton Oilers se v posledních týdnech trápí a pomalu se propadají tabulkou Západní konference až na samé dno. Ve snaze svůj pád zarazit zkouší i zvýšenou aktivitu na přestupovém trhu. Nejnovější posilou je Sam Gagner, jenž se vrací k týmu po téměř pěti letech.

Gagnera získal Edmonton z Vancouveru, kam se naopak stěhuje Ryan Spooner. Tomu angažmá u Oilers skončilo po pouhých třech měsících.

Oilers během necelých 24 hodin provedli hned dvě výměny. Brankář Stolarz sice proti Islanders zůstal na střídačce, ale Gagner se rovnou zapojil do zápasu. Celkem 10. porážce z posledních 11 zápasů však se svými spoluhráči nezabránil.

Svůj návrat do týmu, který ho do NHL přivedl, tak Gagner výhrou neoslavil. Šestka draftu 2007 hrála za Edmonton právě od roku 2007 až do dubna 2014, kdy se představila v dresu Oilers v posledním soutěžním utkání.

Od té doby Gagner vystřídal dresy Arizony, Philadelphie, Columbusu a Vancouveru. Kromě angažmá u Blue Jackets v sezony 2016/17, kdy zaznamenal 50 kanadských bodů, ae mu ale příliš nedařilo navázat na solidní roky z Edmontonu, za který pravidelně atakoval, a překonával, hranici 40 bodů, což se mu podařilo hned v pěti ročnících.

Šance na restart

Většinu této sezony strávil Gagner na farmě u týmu Toronto Marlies, za který ve 43 zápasech vstřelil 12 branek a přidal 25 asistencí. Devětadvacetiletý útočník je uprostřed své tříleté smlouvy v hodnotě 9,45 milionů dolarů. Za Canucks naskočil „letos“ jen do 7 zápasů s bilancí 1+2.

Opačným směrem, tedy do Vancouveru, se stěhuje Ryan Spooner. Pro něho je to v této sezoně už druhá výměna. Listopadová změna mu ale příliš štěstí nepřinesla.

Spooner byl vyměněn 16. listopadu z New Yorku Rangers, se kterými uzavřel před sezonou dvouletou smlouvu v hodnotě 8 milionů dolarů. Za Rangers ale odehrál jen 16 zápasů s bilancí 1+1 a stěhoval se k Oilers. Ani v Kanadě ale Spoonerovi pšenka nekvetla.

Sedmadvacetiletý útočník ve 25 zápasech vstřelil jen dva góly a zapsal na konto celkem tři kanadské body. A to bylo pro Edmonton obrovské zklamání. Spooner dokonce skončil na farmě v Bakersfieldu (7z, 2+4). Jakmile Oilers ucítili šanci, že by mohli nepovedenou výměnu zkusit napravit a získat Gagnera, neváhali a s Vancouverem se rychle dohodli.

Pro oba hráče je změna dresu šancí, jak se ještě pokusit restartovat nepříliš povedený ročník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.