bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ekholm spojil podpisem svoji budoucnost s Nashvillem

14. října 2021, 9:50

Tomáš Němčík

Mattias Ekholm je součástí organizace Predátorů už od roku 2009, kdy si jej právě tento klub vybral ve čtvrtém kole draftu. Jednatřicetiletý zadák prokázal především v posledních sezónách, že je pro tento klub nesmírně platný, a tak si nyní s vedením plácl u podpisu nové čtyřleté smlouvy.

Zkušený Švédský bek je stabilním členem Predátorů od sezóny 2013-2014. Od roku 2017 je také asistentem kapitána, a i když jeho smlouva platila ještě na tuto sezónu, tak už nyní došlo k prodloužení spolupráce. Ta by podle nové smlouvy měla trvat do sezóny 2025-2026. Mattias Ekholm si ročně vydělá 6,25 milionů dolarů.

„Když si představíte seznam základních stavebních kamenů našeho týmu, tak Mattias Ekholm je rozhodně v tomto výčtu velmi vysoko. Jsme přímo nadšení, že jsme s ním podepsali novou smlouvu už před sezónou. Mattias je náš alternativní kapitán, který jde příkladem a také umí k týmu promluvit. Vnímáme ho i jako mentora, protože máme v týmu dost mladších obránců, kteří se od něj mohou dennodenně učit. Jsme nadšeni z jeho stabilních výkonů,“ popsal švédského zadáka generální manažer Predátorů, David Poile.

Jeho bodově nejpovedenější sezónou byl ročník 2018-2019, kdy si v osmdesáti zápasech připsal bilanci 8+36 a k ní 27 kladných bodů v tabulce pravdy. V poslední sezóně odehrál osmačtyřicet utkání s bilancí 6+17. Minimálně dvacet kanadských bodů si připsal v šesti po sobě jdoucích ročnících.

O nové smlouvě se rozpovídal také sám švédský obránce. „Bylo pro mě a mou rodinu naprostou prioritou, abych v této organizace a tomto městě zůstal i nadále, takže mě velice těší, že jsme se mohli s vedením domluvit na prodloužení naší spolupráce. Nashville je můj domov, je to místo, kde chci být. Věřím tomuto klubu a těším se, až budeme v následujících sezónách bojovat o Stanley Cup.

Mattias Ekholm vyniká hned v několika statistikách. Za svou kariéru má v tabulce plus/mínus číslo +90, na obránce je poměrně ofenzivní, když má v tuto chvíli bilanci 51+168. Jeho průměrně strávený čas na ledě je 21:36, což je sedmé největší číslo v historii obránců Predátorů. Najít by se toho dalo ještě více, ale jedno je jisté. Mattias Ekholm odvádí pro tento klub výbornou práci i v kontextu toho, že byl na draftu vybrán až ve čtvrtém kole.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.