bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Engelland ukončil svou hráčskou kariéru, bude asistentem majitele Vegas

23. prosince 2020, 5:35

David Zlomek

Deryk Engelland se rozhodl pověsit brusle na hřebík. Zkušený obránce naposledy působil u Vegas Golden Knights. Ve městě hříchu ovšem bude pokračovat i nadále.

Engelland má za sebou 11 sezon v nejlepší hokejové lize světa, dohromady pak odehrál 671 zápasů v základní části. Několik dalších přidal i ve vyřazovacích bojích, na nejcennější trofej však nikdy nedosáhl.

Na žádnou větší kariéru v NHL to zpočátku nevypadalo. Engelland byl vybrán v šestém kole draftu v roce 2000 a svůj první zápas v lize odehrál až v sezoně 2009/10. Do té doby pendloval mezi AHL a ECHL.

Naplno se uchytil až v Pittsburghu, stabilním článkem byl i tři roky v Calgary. Od ročníku 2017/18 pak působil v nově vzniklém týmu Vegas Golden Knights, kde byl pevným členem obrany a hned od začátku dokonce asistentem kapitána.

V organizaci Vegas bude jeho cesta pokračovat na jiné pozici, a sice v nadaci, kterou Rytíři mají. Jeho nová role se jmenuje "speciální asistent majitele". Bude tak dělat všechno, na co nebude majitel Bill Foley stačit.

„Deryk Engelland je ztělesněním všeho, co znamená být členem Golden Knights. Obětavý a pracovitý člověk, který vždy hledí na druhé a chrání ty, kteří se chránit nemohou,“ vyjmenovával jeho přednosti Foley.

„Od té doby, co ho máme, byl přínos naší komunitě příkladný,“ pokračoval. „Jménem celé organizace bych mu také chtěl pogratulovat k vynikající kariéře. Zanechal tu obrovskou stopu a nemůžeme se dočkat, až bude v jeho práci pokračovat i nadále.“

Engelland je dokonce rezidentem v Las Vegas po většinu jeho kariéry. Když zde působil v dresu Las Vegas Wranglers, potkal zde svou budoucí ženu, se kterou má dva syny. Ti se, jak jinak, narodili ve Vegas.

Deryk Engelland tak doslova zůstane doma.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.