bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Famózní Kadri bez All-Star Game! Přijde mi to hloupé, zlobí se parťák MacKinnon

15. ledna 2022, 15:00

Tomáš Zatloukal

Po sociálních sítích kolují žertovné koláže a další vtípky, které si na paškál berou nominaci hráčů pro letošní All-Star Game. A také systém, podle kterého se hráči pro tradiční sešlost největších hvězd NHL momentálně vybírají. Mnohdy zábavné kritice, co se ozývá z řad hokejových fanoušků, se lze divit jen stěží. Vždyť v Las Vegas se první únorovou sobotu představí třeba montrealský Nick Suzuki, co v této sezoně zvládl 19 bodů. A naopak nejspíš bude chybět Nazem Kadri z Colorada, se 48 zářezy pátý nejproduktivnější hráč zámořské soutěže.

Víc bodů než Kadri nastřádalo jen edmontonské duo Connor McDavid s Leonem Draisaitlem, nestárnoucí Alex Ovečkin a tahoun Floridy Jonathan Huberdeau. Zkátka elitní společnost hokejových superstars.

Když se podíváte na průměr na zápas, Kadriho životní výkonnost křičí ještě víc. Vyšším tempem se prosazují jen McDavid s Draisaitlem (vynechme ruského navrátilce Nikitu Kučerova, který toho zatím moc neodehrál).

Jednatřicetiletý Kanaďan na ledě jednoduše exceluje, možná trochu překvapivě je největší zbraní Lavin. Avs kromě něj disponují třeba Calem Makarem, Gabrielem Landeskogem, Mikko Rantanenem či Nathanem MacKinnonem.

Právě MacKinnon bude při All-Star Game kapitánem Centrální divize, zatímco Kadri se na akci pro ligovou smetánku dost možná nepodívá. Nelíbí se to nejen hokejové veřejnosti, ale také "MacKovi". "Přijde mi to hloupé," prohodil pro The Athletic.

"Nemyslím si, že by každý klub nutně měl vyslat svého zástupce. Přece jde o Utkání hvězd a ne o mač, který by měl stát na tom, že všechny organizace budou mít garantovaného aspoň jednoho účastníka," nesouhlasí se současným nominačním systémem.

Nelíbí se mu, že zatímco Kadri se mezi vyvolené nevešel, borci s daleko slabší formu se ve vegaské T-Mobile Areně představí. A není řeč jen o Suzukim, Krakeny ze Seattlu bude reprezentovat Jordan Eberle. Autor polovičního počtu bodů, co zvládl Kadri.

Stejně tak se nedostalo na Troye Terryho, který se zařadil k tahounům anaheimským Kačerů. Nominace se nedočkal ani Brad Marchand. Spoluhráč Davida Pastrňáka se nedávno blýskl hattrickem, patří k nejvýraznějším tvářím NHL, přesto má smůlu.

"Colorado by mělo mít pět až šest hráčů na letošní All-Star Game," míní MacKinnon. Kromě Makara, který se nominace dočkal, by nejspíš do "Sin City" pozval i Rantanena, Landeskoga či Devona Toewse. Takové dominanci Lavin ale není aktuální systém nakloněn.

Kadri, Terry a spol. přece jen jistou naději, že se na populární exhibici představí, mají. Fanoušci je mohou svým hlasy zvolit coby "Last Men in". Tedy jako hokejisty, kteří zaplní poslední volná místa na soupiskách výběrů jednotlivých divizí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.