bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finále s fialovou nohou! Do brusle museli Ničuškinovi pomáhat, pak odehrál 22 minut

28. června 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Bude "Val" hrát, nebo ne? To byla jedna z otázek, co tížila coloradské fanoušky před šestým finále. Valerij Ničuškin totiž navázal na náramnou základní část a v play-off se zařadil k nejdůležitějším hráčům Lavin. Když pak po pátém pokračování finálové série musel na rentgen, jeho zdravotní stav byl nejistý. Ruský forvard nakonec nastoupil, odehrál 22 minut, potěšil se se Stanley Cupem a pak odhalil, proč byl jeho start v ohrožení. Hezká podívaná to není.

Brutální.

Strašné.

Hrozivé.

Takovými slovy glosují Ničuškinovo zranění chodidla v zámořském tisku.

Při pohledu na fotku, kterou klubový rekordman Avs (ve finále dal čtyři góly, čímž vyrovnal počin Joea Sakica a Alexe Tanguaye z roku 2001) přidal na instagram, snadno pochopíte, proč cestou do kabiny před šestou partií s Tampou kulhal.

Proč coloradský kouč Jared Bednar s ustaraným výrazem povídal: "Snad bude moct hrát, doufáme v to." A proč Ničuškinovi museli zdravotníci pomáhat do brusle.

Chodidlo měl zbarvené téměř do stejné burgundské barvy, jakou nosí na dresu.

"Val" pak odehrál proti Bolts přes 22 minut, navzdory tomu, že mu dělala potíže i obyčejná chůze. Zcela podle hnátkovského hesla z Okresního přeboru: "Nemůžeš chodit? Tak běhej!".


Pro spoluhráče byl jeho start ohromným povzbuzením, jeho výkony (nejen) v rozhodující fázi sezony unisono oceňovali a respektovali. "Je to pro nás klíčový hráč, hraje skvěle," řekl třeba Fin Mikko Rantanen.

Nešlo o obyčejné fráze, statistiky i herní projev mluvily jasně – z Ničuškina se stal dominantní borec, jakého v něm kdysi viděl Jaromír Jágr. Kromě hry ohromil odhodláním. Do bojů o Stanley Cup jdou se zraněním mnozí, tohle ale přece jen je "iné kafe".

"Je to válečník," píší o něm v zámoří. Těžko to rozporovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.