bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida s Calgary usilují o přiblížení se play-off, v akci se představí i nezastavitelný McDavid

20. března 2023, 18:00

Milan Huppert

Nový týden přinese pět utkání zámořské soutěže. Florida a Calgary nabírají formu a jsou na dostřel postupovým pozicím. Zápas čeká i rozjetý Edmonton, zdánlivě nezastavitelného McDavida se pokusí zkrotit trápící se Žraloci.

Obhájce Prezidentovy trofeje nabírá formu v pravý čas. Floridští Panteři se blíží postupovým příčkám, z devátého místa Východní konference vzhlíží na osmý Pittsburgh s mankem jediného bodu. Na šesté vítězství ze sedmi utkání zaútočí v Detroitu, s nímž to příliš dobře nevypadá, na play-off ztrácí devět bodů, navíc v předešlých jedenácti střetnutích vyhrál jenom dvakrát.

Na dálku bude odrážet atak Floridy Pittsburgh. A Tučňáci mají co napravovat, protože ve včerejším klání schytali debakl 0:6 na půdě newyorských Rangers, zároveň zapsali třetí prohru za sebou. Tentokráte se představí doma proti Ottawě. Senátoři ještě živí šance na postup, jenže i oni potřebují své výkony výrazně zlepšit, aktuálně drží nelichotivou sérii pěti proher.

Rozjíždět se začíná Colorado. Obhájce Stanley Cupu už po pět utkání nenašel přemožitele a očekává se šestý úspěch v řadě, neboť do jeho arény zavítá přestavbou procházející Chicago. Jestřábi patří k nejhorším týmům ligy, jenom San Jose s Columbusem doposud posbírali méně bodů.

Skvostnou sezónu prožívá Connor McDavid. Šestadvacetiletý útočník je na 134 kanadských bodech a vzhledem k fazóně nadále zůstává reálná magická hranice čísla 150. Jeho Edmonton, jenž z posledních třech zápasů vytěžil plný počet šesti bodů, hostí nejhorší tým Západu, San Jose. Žraloci marně vyhlíží lepší zítřky, když z posledních dvanácti klání vyválčili jedno jediné vítězství.

Pátým a posledním zápasem bude duel mezi Los Angeles a Calgary. Králové se mohou v případě úspěchu dotáhnout na čelo Západní konference, které v současné chvíli kralují Zlatí Rytíři z Vegas. Plameny řeší úplně jiné starosti, neboť zastávají pozici prvního nepostupujícího týmu Západu a byť bodovaly čtyřikrát po sobě, tak jim na osmý Winnipeg stále schází čtyři body.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.