bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Florida to myslí vážně! Montourem a Gusevem neskončila, měnila s Flames

13. dubna 2021, 6:57

Matěj Hodoval

Florida letos patří k překvapením sezony a nadále nenechává nic náhodě. Panthers byli před uzávěrkou přestupů na trhu aktivní a snažili se co nejvíce vylepšit své mužstvo před nejdůležitější částí sezony. Kdo do slunného státu míří?

Jak už jsme u nás na webu informovali, Florida získala ruského šikulu Nikitu Guseva. Rodák z Moskvy se pár dní před tím rozloučil s New Jersey, které se jeho kontrakt rozhodlo ukončit. Na nové angažmá ale dlouho čekat nemusel.

Panthers se s osmadvacetiletým forvardem domluvili na ročním kontraktu v hodnotě jednoho milionu amerických dolarů. Za malou cenu získali schopného hráče, který se dokáže prosadit do ofenzívy.

„Nikita je kreativní a velice šikovný útočník, který disponuje skvělou rychlostí a schopností tvořit hru. Za svou kariéru dokázal, že je ofenzivním talentem. Jsme nadšení, že se připojuje k našemu týmu,“ řekl generální manažer Bill Zito.

Co se týče hry do defenzívy, na tom postu rovněž Florida našla posilu.

Z Buffala získalo vedení Panterů obránce Brandona Montoura. Sabres na oplátku dostali volbu ve třetím kole draftu 2021.

Montour může být z individuálního hlediska spokojen s letošním ročníkem. Byť nastupoval za nejhorší celek ligy, nasbíral v osmatřiceti zápasech pět gólů a přidal také devět asistencí. Nejlepší ročník zažil v roce 2018, kdy působil ještě v Anaheimu a za osmdesát zápasů se blýskl dvaatřiceti body.

Florida v něm bude mít schopného beka se solidními schopnostmi směrem dopředu.

„Brandon je schopný a talentovaný obránce s hokejkou napravo, který bude mít okamžitý dopad na náš klub. Jeho oboustranná prozíravost a schopnost hrát v důležitých situacích z něj dělá skvělou posilu,“ hlásí Zito.

Tím ale aktivita Cats neskončila.

Dalším novým jménem na soupisce je prověřený forvard, kterému je stále pouze čtyřiadvacet let. Řeč je o útočníkovi Samu Bennettovi.

Pracovitý vousáč strávil celou svou dosavadní kariéru v barvách Calgary, které jej v roce 2014 draftovalo v prvním kole z celkové čtvrté pozice. Nejvíce se za kariéru dostal na šestatřicet bodů za sezonu. Letos je po osmatřiceti startech na čtyřech trefách a osmi gólových nahrávkách.

Jakou cenu musela Florida za rodáka z Ontaria obětovat? Paradoxně vyšší, než za kterou se stěhoval například Taylor Hall z Buffala do Bostonu. Panthers poslali do kanadské Alberty volbu ve druhém kole draftu 2022 a mladičkého Emila Heinemana.

Bennettovi ale na konci roku končí smlouva, která aktuálně krájí z platového stropu Cats 2,55 milionu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.