bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Flyers se mění k nepoznání, na mušce mají další posily

28. července 2021, 10:27

David Zlomek

Noví a lepší? Noví budou Flyers v příští sezoně určitě. Jestli lepší, to se teprve ukáže. Chuck Fletcher, generální manažer Philadelphie, věděl, že po velice nepovedené sezoně bude muset udělat změny. A šel do toho pořádně zostra, vždyť v posledních dnech patří k nejaktivnějším klubům na trhu právě Letci.

Město, které proslulo například Zvonem svobody, opustilo hned několik velkých jmen. Philippe Myers, Nolan Patrick, Shayne Gostisbehere, Robert Hagg či Jakub Voráček. Tihle všichni změnili působiště.

Dres Flyers pak budou nově oblékat Ryan Ellis, Rasmus Ristolainen a Cam Atkinson.

„Jo, aktivitou jsme nešetřili. Udělali jsme čtyři výměny v osmi dnech a prošli rozšiřovacím i vstupním draftem,“ řekl Fletcher. „Nedělali jsme to proto, abychom udělali nějaký trejd. Náš tým zkrátka potřeboval osvěžit a znovu nakopnout.“

„Hlavně jsme ale posílili obranu, což byla naše největší slabina,“ připomněl Fletcher. „Chtěli jsme přivést dva kvalitní obránce. Přichází Ellis a Ristolainen, takže bych řekl, že se nám to povedlo.“

Těšit musí hlavně zisk Ristolainena. O něj byl podle zámořských novinářů velký zájem a mnoho týmů bylo ochotno nabídnout stejnou protihodnotu, jakou nabízeli Flyers. Dlouholetý bek Sabres se ale nakonec rozhodl pro Philadelphii.

„O tom zájmu ostatních jsme věděli. V poslední době byl dost kritizován, ale my věříme, že mu změna prostředí prospěje a že jako hráč ještě vyroste,“ doufá Fletcher.

Flyers toho stihli hodně. A to se ještě neotevřel trh s volnými hráči. I tam už ale mají údajně na mušce další posilu. Podle Kevina Weekese podepíše s Philadelphií smlouvu na jeden rok obránce Keith Yandle, který byl vyplacen Floridou.

Obranu už tak mají Fletcher a spol. z velké části vyřešenou, soustředit se teď budou na jinou důležitou pozici. Hledá se totiž parťák pro gólmana Cartera Harta.

„Ptali jsme se na možné výměny a co se týče trhu s volnými hráči, tam svá přání také máme,“ hlásí Fletcher.

Těžko říct, kdo je na seznamu Chucka Fletchera, ovšem bez smlouvy bude například Jaroslav Halák, Braden Holtby nebo David Rittich.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.