bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frederik Andersen: Obnovení sezony? Nezbývá už moc času, mám obavy

1. července 2020, 0:20

Jiří Sameš

Brankář Frederik Andersen si obnovením sezony 2019-20 není úplně jistý. Svoje obavy vyjádřil během úterního "posezení" s několika zámořskými novináři, zejména těmi kanadskými.

„Ještě bych si tím nebyl stoprocentně jistý. Liga se samozřejmě snaží o návrat sezony ze všech sil. Myslím si, že jakmile se dozvíme hostitelská města, bude to v pohodě; ale ještě jsme se tam nedostali," poznamenal Frederik Andersen

Pokud jde o hostitelská města... uznávaný reportér Bob McKenzie z TSN včera psal na svém twitterovém účtu, že na seznamu prý zbývají už jen čtyři lokality: Chicago, Edmonton, Toronto a Vegas.

Po Vancouveru tedy ze hry vypadlo i Los Angeles. ... Konečné slovo by mělo padnout co nejdříve. Vedení soutěže a Hráčská asociace NHLPA se však ještě předtím snaží, dohodnout se na podmínkách Fáze 4.

„Zatím nemáme dostatek informací. Liga a hráčská asociace o záležitosti stále jednají. Nezbývá už moc času. Snad se věci pohnou, protože 10. červenec tady máme co nevidět," pokračoval k věci.

Navzdory obavám Andersen pevně doufá, že se brzy postaví do brankoviště k ostrému utkání.

„Bezpečnost je určitě na prvním místě. Ale já chci hrát. Nechci jenom sedět na zadku a promrhat celé léto, sezonu," komentoval gólman.

V průběhu videohovoru padla řeč také o kolektivní smlouvě, která vyprší po skončení sezony 2021-22; jedná se o jejím prodloužení. Možná právě tahle věc brzdí návrat letošního ročníku – zmínil se o tom už zde kolega Šimon Rogner. 

„Nemyslím si, že by mě trápila jen jedna otázka. Je tady pár dalších věcí, které se musí dořešit a hráči o tom budou hlasovat. Myslím, že stále kousíček chybí. Ale věřím tomu," řekl Andersen.

Andersen trávil nucenou pauzu ve svém domě v Kalifornii, do Toronta dorazil minulý týden. Cestoval přes hranice, zatím se tak může zdržovat pouze v bytě nebo na území svých Toronto Maple Leafs.

Karanténu si vyzkoušel už předtím, nějaký čas totiž pobýval ve Scottsdale, ARI s útočníkem Austonem Matthewsem, jenž měl potom údajně pozitivní test na COVID-19. 

Arizona teď patří mezi nejvíc zasažené oblasti koronavirem v Severní Americe, Andersen odtud odcestoval včas. Dost se věnoval suché přípravě a posilovně, samozřejmě ví, že trénink na ledě (střely) tím nenahradí.

„Mám pocit, že jsem si zvládl udržet dobrou formu. Klíčový ale bude až návrat na led, jakmile se všichni uvidíme na tréninkovém kempu. Tohle pro mě bude nejdůležitější okamžik," netajil se.

Andersen, třicetiletý Dán, letos odchytal 52 zápasů a zapsal bilanci 29-13-7. Průměr obdržených branek má ve statistikách 2.85 a procentuální úspěšnost zákroků 90.9.

Maple Leafs ve zkrácené základní části skončili v tabulce Východní konference na osmém místě (57.9%) a v kvalifikačním kole, hraném na tři vítězná utkání, vyzvou Columbus Blue Jackets. 

National Hockey League se od 8. června nachází ve Fázi 2, kdy hokejisté mají povolené tréninky v malých skupinách. Jejich účast je dobrovolná, tréninková jednotka ale musí vždy probíhat v některém z týmových center.

Fáze 3 (start tréninkových kempů) se očekává 10. července. Ostrý návrat by snad mohl proběhnout na přelomu července a srpna. Sezona byla zastavena 12. března, vzhledem k pandemii koronaviru.

Čtěte také:
→ Pokud se hokej vrátí, jdeme si pro Stanley Cup, hlásí Nick Foligno

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.