bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Frolík se popere o pokračování v NHL, podepsal zkušební kontrakt

18. září 2021, 1:17

Adam Bagar

Zkušený útočník Michael Frolík ještě nehodlá skoncovat s NHL, pokusí se probojovat do kádru St. Louis Blues.

33letý hokejista podepsal takzvaný profesionální zkušební kontrakt. V pátek to oznámil generální manažer klubu Doug Armstrong, který vyzkouší i dalšího zkušeného forvarda Jamese Neala.

Michael Frolík naposledy působil v Montrealu, se kterým se na smlouvě dohodl loni v prosinci. Příliš prostoru ale od trenérů nedostal, za Canadiens premiérově naskočil až na konci března.

Nakonec v novém působišti stihl odehrát jen osm zápasů, v nichž vyšel bodově naprázdno. Další dva starty přidal na farmě v Lavalu, kde debutoval společně s mladíčkem Janem Myšákem.

Finalista posledního play off s Frolíkem po sezoně dle očekávání neprodloužil smlouvu. Stal se tak volným hráčem, čehož nyní využilo St. Louis, kde by rád oživil jinak bohatou kariéru v NHL.

Kladenský rodák má v soutěži za sebou už třináct sezon, postupně hájil barvy Floridy, Chicaga, s nímž v roce 2013 získal Stanley Cup, Winnipegu, Calgary, Buffala a už zmíněného Montrealu.

Celkem dvojnásobný bronzový medailista z MS odehrál v základní části 858 zápasů, zapsal v nich 384 bodů za 159 branek a 225 nahrávek. Dalších 47 startů a 19 bodů (7+12) pak přidal v play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.