bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Giordano si návrat do Calgary užil. Na Flames budu vzpomínat jen v tom nejlepším, říká

1. října 2021, 9:30

Daniel Fekets

Už při vstupu do šaten si musel dávat Mark Giordano pozor, aby vůbec trefil do té správné. Pak se na rozbruslení postavil na opačnou stranu, než na jakou byl léta zvyklý. Sedmatřicetiletý obránce nastoupil v Calgary poprvé jako host. Nezvyklé momenty pro něj i pro fanoušky, u kterých bezesporu převládaly zvláštní pocity.

Nervozitu ale Giordano setřásl poměrně rychle a hladce, vždyť už po třech minutách hry se střelecky prosadil.

Udělal to mazácky a výstavně. Z druhé vlny si najel na přihrávku Jareda McCanna, nabral si touš na bekhend a poté našel mezírku mezi rukou a tělem českého brankáře Daniela Vladaře. Seattle se díky Giordanovi dostal velmi rychle do vedení. 

Ostatně o krok napřed byl po celou dobu zápasu. Třikrát vedl, avšak za stavu 3:3 se nakonec muselo do prodloužení a posléze i do nájezdů. Bývalý kapitán Calgary byl v laufu, proto si zkusil i dovednostní disciplínu. Vladař jej sice tentokrát už vychytal, ale Krakeni se i přesto mohli radovat z vítězství, které vystřelil Jordan Eberle. 

„Bylo to dobré utkání. Možná až překvapivě jsem se cítil poměrně klidně. Před zápasem jsem nervy měl. Možná to bylo tím, že jsem mnoho kluků, které dobře znám, viděl při rozcvičce na druhé straně kluziště,“ řekl Giordano upřímně. Obránce s číslem 5 na dresu v zápase strávil na ledě něco málo přes 22 minut. 

Poprvé si NHL zahrál v sezoně 2006/2007. Draftován nebyl, takže si své místo na výsluní musel náležitě vydobýt. Nikdy nezklamal, i proto si jej v Calgary tak hodně vážili. V dresu kanadského celku strávil 15 sezon, ve kterých odehrál 972 utkání s bilancí 144 branek a 372 asistencí. 

„Za ty roky jsem si v Calgary vybudoval tolik přátelských vztahů. Pro Flames jsem vždy dělal vše, co bylo v mých silách. Na angažmá v Calgary budu vzpomínat jen v tom nejlepším. Na tohle město mám mnoho úžasných vzpomínek,“ netajil se účastník dvou mistrovství světa. 

Slova chvály měl na svého bývalého spoluhráče i útočník Milan Lucic: „Bylo příjemné ho tady znovu vidět. Fanoušci mu zpívali chorály, vyvolávali ho, a navíc pro něj bylo připraveno i malé překvapení. Až se však do Calgary vrátí v základní části, bude to gradovat ještě o stupeň výše.“ 

Teď se však Giordano a spol. musí pečlivě připravovat na novou sezonu. Právě velezkušený obránce bude jednou z hlavních tváří nováčka ze Seattlu, který na něj vsadil při červencovém expanzivním draftu NHL. Krakeni ještě v přípravě odehrají tři duely. Jejich historicky první utkání v základní části NHL proběhne 13. října na ledě Vegas Golden Knights.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.