bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Giroux vyměněn! Zkušeného útočníka získala Florida

20. března 2022, 7:14

Jan Šlapáček

O čem se poslední dva dny silně spekulovalo, tak se nyní stalo skutečností. Claude Giroux se rozhodl pro výměnu na Floridu a bylo mu vyhověno. Panthers se mohou radovat ze zisku velké posily pro play-off.

Rangers, Bruins, Avalanche a Panthers. Tahle čtveřice týmů měla o Girouxe největší zájem a pokoušela se ho do svých řad ulovit. Včera v noci vyšlo najevo, že se mu k prvním dvěma zmíněným celkům nechce a všechno je mezi Coloradem a Floridou. Nakonec padla volba na celek ze slunného prostředí.

A jak se na první dojem zdá, Florida za zkušeného útočníka nezaplatila ani nikterak obrovskou cenu. Do Philadelphie míří volba v prvním kole draftu 2024, volba ve třetím kole draftu 2023 a útočník Owen Tippett, jenž se zatím na Floridě nedokázal výrazně prosadit do prvního týmu. Opačným směrem společně s Girouxem dorazili útočníci German Robcov a Connor Bunnaman a také volba v pátém kole draftu 2024.

Panthers získali během pár dnů druhou výraznou posilu a vyhlašují útok na Stanleyův pohár, získání Girouxe týmu dodá ohromné množství zkušeností a vůdcovství, což si pochvaloval i generální manažer Bill Zito.

„Claude je jedním z nejkompletnějších talentů NHL v poslední dekádě. Během svého působení ve Philadelphii prokázal své elitní vůdcovství a pracovní morálku a my jsme naprosto nadšení, že můžeme takového hráče přivítat v našem kádru. Jsme také rádi, že jsme společně s ním získali i Connora a Germana. Těšíme se na jejich růst v našem systému," řekl k novým akvizicím Zito.

Na druhé straně však panuje po odchodu kapitána pochopitelně zklamání, i když Flyers získali na oplátku zajímavé věci, které jim mohou v budoucích letech pomoci k úspěchu.

„Každý den, kdy vyměníte kapitána svého týmu, je těžký den. Claude znamenal pro tuto organizaci strašně moc, 15 let ji skvěle reprezentoval, a o to je těžší se s ním rozloučit. Claude je jedním z nejlepších hráčů, co kdy nosili dres Flyers," řekl generální manažer Chuck Fletcher.

Komu se tahle výměna více vyplatila? To ukáže zase jenom čas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.