bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gól dne: Adam Boqvist a jeho premiérová trefa v nejlepší hokejové lize

4. listopadu 2019, 5:00

Jiří Sameš

Chicago Blackhawks se v noci na pondělí 4. listopadu zadařilo na ledě Anaheim Ducks, uspěli zde 3:2 v prodloužení. Svůj premiérový gól v National Hockey League přitom vstřelil obránce Adam Boqvist.

Adam Boqvist (Chicago Blackhawks)

Boqvist otevřel v čase 09:21 skóre zápasu mezi Ducks a Blackhawks. Zleva se trefil na milimetry přesně k pravé tyči.

Při svém teprve druhém utkání v NHL tedy vsítil svůj první gól.

„Samozřejmě, je to sen," řekl Boqvist po duelu novinářům.

„Vždycky jsem toužil hrát v NHL a vstřelit první gól. Nyní se můj sen proměnil ve skutečnost," pokračoval.

„Úplně jsem neviděl, kde moje střela nakonec skončila. Zaslechl jsem zvuk brankové konstrukce, naštěstí ale kotouč skončil v síti," doplnil.

Boqvist, devatenáctiletý Švéd, je díky Chicagu osmičkou Vstupního draftu NHL 2018.

Svůj debut v nejlepší hokejové lize si odbyl 2. listopadu, kdy Blackhawks hráli na hřišti Los Angeles Kings (padli zde mimochodem 3:4 v prodloužení). 

„O své hře zatím moc nepřemýšlím," poznamenal Boqvist.

„Všechno se událo tak rychle. V hlavě mám spoustu myšlenek. Před čtyřmi dny jsem byl povolán, ještě to musím vstřebat," uzavřel.

Hokejisté Chicaga získali díky úspěchu na ledové ploše Ducks teprve druhou výhru z posledních osmi zápasů. V tabulce Západní konference jsou potom nyní na dvanáctém místě (bilance 4-6-3).

Příští duel sehrají v noci na středu, když zakončí čtyřzápasový trip na kluzišti San Jose Sharks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.