bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gólové probuzení v pravý čas. Stamkos nasměroval Bolts k výhře

22. června 2021, 13:11

David Zlomek

Série mezi Tampou Bay a New York Islanders je nesmírně vyrovnaná. Výjimkou potvrzující pravidlo byl poslední zápas, ve kterém domácí Blesky zvítězily jednoznačně 8:0. Velkou měrou tomu pomohl i kapitán Steven Stamkos, který se proti Ostrovanům konečně prosadil. Bylo na čase, začíná jít do tuhého.

První branku si připsal hned po 45 sekundách hry, kdy se k němu v levém kruhu dostal odražený puk. Uklizení do prázdné brány bylo rutinní záležitostí. Další přidal ještě na začátku druhé třetiny. Zápas pak dokončil s třemi body a byl vyhlášen jednou z hvězd zápasu.

„První gól mi dodal sebevědomí do celého zápasu. Náš útok už musel ukázat, že je taky platný. Jsem rád, že se to povedlo,“ narážel Stamkos na mírnou kritiku, která se v posledních dnech ukazovala. 

Hokejovým světem totiž běžely řeči, že Stamkosův útok musí přidat. A hlavně on sám. Do pátého utkání proti Islanders vstupoval s jednou asistencí z celé série. V sobotu odehrál dokonce pouze dvanáct minut.

„Někdy svou hru musíte zjednodušit. To byl i jeho případ,“ komentoval Stamkosovu formu trenér Lightning Jon Cooper. „Dneska na něm šlo vidět velké odhodlání. Ten gól už fakt chtěl dát, jsem rád, že se mu to povedlo.“

Ale nebylo to pouze o něm. Celá Stamkosova lajna nefungovala. Do nočního utkání šel útok se Stamkosem, Cirellim a Killornem bez vstřelené branky a bez získaného bodu při plném počtu hráčů na ledě.

„Byla to otázka času,“ dodal Cooper. „Dnes byli naplno odměněni za svou práci. Neflákali se a makali, bohužel pro ně nepřicházely body. Teď si to vynahradili.“

Na povrch také vyvstaly otázky, jestli není Stamkosův pokles formy způsoben následky zranění, kvůli kterému zmeškal konec základní části. „Do toho se nechci pouštět,“ odmítl jakýkoliv komentář kapitán Tampy Bay.

Všechny své kritiky Stamkos v noci svým výkonem odbyl. Dvě povedené branky, asistence, vynikající bilance na vhazování a hlavně plná ukázka toho, čeho je on i jeho tým schopný. 

Právě tohle od kapitána chcete. Dominantní výkon v moment, kdy je to nejvíce potřeba. I díky jeho výkonu se možná vyrovnaná série v noci rozhodla. Tampa Bay má totiž díky demolici Islanders mečbol na své straně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.