bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gretzkyho stále dohání, jiný rekord už ale má Ovečkin na dosah

27. listopadu 2021, 13:04

Matěj Hodoval

Zaslouženě se mu v letošním ročníku dostává velké pozornosti, vždyť tady se píše hokejová historie. Většinou se však ve spojení s Alexem Ovečkinem hovoří o dohánění rekordu Waynea Gretzkyho, nicméně ruský snajpr má na dosah jiné prvenství.

Na legendární devětadevadesátku chybí Ovečkinovi 146 branek. Letos dosud nastoupil do jednadvaceti zápasů, v nichž rozvlnil síť celkem osmnáctkrát. Nezastavuje ani v šestatřiceti letech a aktuálně je druhým nejlepším střelcem ligy.

Naposledy se blýskl hattrickem, prvním v tomto ročníku. Výrazně tak pomohl svému Washingtonu porazit Floridu 4:3.

Zároveň se stal nejstarším hráčem v historii washingtonské organizace, kterému se povedlo vstřelit hattrick. Před ním to byl slovenský forvard Peter Bondra.

Jeden z jeho tří gólů proti Panthers padl v početní výhodě, čímž se dostal blízko jinému rekordu. Aktuálně mu zbývá jeden přesilovkový zásah na to, aby vyrovnal Davea Andreychuka, jenž dosud nastřílel nejvíce gólů v přesilových hrách (274).

„Bude to pro mě hodně zajímavý okamžik. Myslím si, že to bude zajímavé i pro ligu, abych ten rekord překonal a stal se číslem jedna,“ řekl Ovečkin.

Nebýt loňské koronavirové pandemie, mohl bývalého kanadského útočníka předčít už dříve. Každopádně je známo, jak velkou zbraní je Ovečkin v početní výhodě. Každý jeho další zápas se tedy vyplatí sledovat.

Ví to také samotný Andreychuk. „Vím, jak je konzistentní ve své hře. Všichni víme, že přesilovky jsou velkou součástí toho, kdo je. Pokud zůstane zdravý a bude mít chuť hrát, určitě mě předčí,“ řekl.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.