bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gudas: Desetizápasový trest mě překvapil. Snad se už poučí, rýpl si faulovaný Perreault

22. listopadu 2017, 10:30

Vojtěch Balon

Je rozhodnuto. Tvrďák Radko Gudas za svou zbytečnou sekyru na Mathieua Perreaulta v utkání proti Winnipegu Jets vyfasoval stopku na deset utkání. Během vynucené přestávky navíc český obránce ve službách Philadelphie Flyers nebude pobírat plat, a přijde tak o více než 400 tisíc dolarů.

Gudas se vzdal svého práva na osobní pohovor s Oddělením hráčské bezpečnosti NHL, a tak se nepříjemnou novinu dozvěděl telefonicky. „Byl jsem překvapený. Nečekal jsem tak vysoký trest,“ hlesl český reprezentant.

Pravdou je, že Gudas byl už v minulosti několikrát trestán (v posledních třech letech hned třikrát), a tak na něj liga pohlíží jako na recidivistu. „Předchozí tresty ale byly za hity, ne za sekání,“ brání se Radko Gudas. „Nikdy v minulosti jsem hokejku takhle nepoužil, bylo to nešťastné,“ dodal. Faulovaný Mathieu Perreault má na věc pochopitelně jiný názor. „Doufám, že to pro něj poslouží jako ponaučení. Něco takového neudělal poprvé."

"Pointou trestu je to, aby se takových faulů příště vyvaroval. Snad se už poučí,“ přisadil si kanadský centr, jemuž se Radko Gudas krátce po incidentu omluvil, Perreault ale omluvu očividně nepřijal a zákrok philadelphského obránce stále považuje za zcela úmyslný.

Ačkoliv Radko Gudas s desetizápasovým trestem (a s ním souvisejícím vysokým finančním flastrem) nesouhlasí, proti rozhodnutí ligy se odvolávat nebude. A to znamená, že syna bývalého československého reprezentanta Lea Gudase uvidíme znovu v akci až v polovině prosince.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.