bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Gustavsson v životní formě, Fleury nezaostává. Minnesota má v bráně sílu

28. března 2023, 12:30

David Zlomek

Moc není vidět, ale asi mu to tolik nevadí. Marc-Andre Fleury šroubuje formu před play off a souboj o brankoviště bude ještě pořádně zajímavý. Dlouhodobě parádní formu má totiž i jeho kolega Filip Gustavsson.

V poslední době naplnil Marc-Andre Fleury, někdejší brankář Pittsburghu či Vegas, titulky novin hlavně konfliktem s Jordanem Binningtonem. Nicméně je to vůči němu trochu nefér, jelikož vyniká hlavně ve své primární práci, a sice chytání.

Z posledních devíti zápasů, ve kterých Fleury začal v bráně, osm dovedl do vítězného konce. V této úspěšné sérii zapsal jedno čisté konto, úspěšnost zákroků 93,4 % a průměr inkasovaných branek stlačil na velmi solidních 2,19. 

„Fleury byl dnes naprosto fantastický. Než jsme chytli tempo zápasu, udržel nás v něm,“ smeknul před svým svěřencem po posledním zápase se Seattlem trenér Dean Evason. „V útoku jsou výborní, pořád vás tlačí, mají čtyři útoky, které dokáží dát gól. Nebránili jsme dobře, ale Flower nás podržel.“

Životní sezonu pak zažívá Filip Gustavsson. Švédskému gólmanovi se do NHL dlouho nepodařilo prorazit. Dlouho působil na farmě Ottawy, větší příležitost mezi elitou dostal až v minulém ročníku. 

A v tom letošním všem ukazuje, jak kvalitní může být. S Fleurym tvoří parádní brankářskou dvojici, on sám je pak stavebním kamenem úspěchu Minnesoty.

34 utkání a 19 výher je velmi dobrá bilance. Když však odhlédneme od týmových statistik k těm individuálním, možná někomu spadne brada. Gustavsson je totiž druhý mezi všemi ligovými gólmany v úspěšnosti zákroků (93,2 %) i průměru inkasovaných gólů na zápas (2,01). Kromě toho má tři čistá konta, což je třetí nejlepší počin. 

Například měsíc březen zahájil hned dvěma čistými štíty proti Calgary, silné New Jersey zneškodnil 47 zákroky. Jistě, přišly i zápasy, které se mu úplně nepovedly, nicméně důležité je, že to jsou občasné výkřiky. Jinak dominuje.

Trenérům v Minnesotě se tak musí v hlavě točit otázka, kdo v play off začne v bráně. Ovšem starost je to určitě příjemná. Nemohou totiž vybrat špatně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.