bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hakan, Merlin a teď Roope. NHL se učí nové jméno, z Hintze roste hvězda

25. srpna 2019, 13:30

Tomáš Zatloukal

Hakan Loob, Parris Duffus, Cesare Maniago či Merlin Malinowski. Co mají tito hokejisté společného? Poměrně nevšední křestní jméno, s nímž nastupovali v NHL jako jediní. Po jejich bok si klidně zařaďte i finský objev dallaských Stars, žádný Roope před Hintzem ve slavné soutěži nehrál. Dvaadvacetiletý útočník je přitom rozhodně více než lingvistickou kuriozitou.

"V play off byl jako dynamit."

Takhle popsal Hintze v televizním studiu NHL.com dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Dave Reid. A urostlého borce zařadil mezi hokejisty, kteří by mohli v příští sezoně NHL opravdu prorazit a stát se hvězdami kanadsko-americké ligy.

Dvaadvacetiletý Fin neunikl nejen jeho pozornosti. Josh Wegman ze zámořského serveru The Score zase Hintze vybral do sestavy Suomi pro plánovaný Světový pohár. 

Čím Hintz tak zaujal? V play off byl nejproduktivnějším nováčkem, Dallasu, jehož palčivou bolestí bylo střílení gólů, pomohl pěti brankami. Hrál tvrdě, po ledě létal. "Večer co večer patřil s Alexem Radulovem k nejlepším hráčům Hvězd," smekl před ním Reid.

Charismatický expert věří, že pokud si Hintz nepřestane věřit, může takhle válet i v základní části a pravidelně nastupovat v dallaské top six, tedy v první či druhé formaci.

Stars by dalšího pravidelně bodujícího borce potřebovali jako sůl. Už je to sedm let, co měli pět hokejistů, kteří zakončili sezonu se ziskem alespoň 45 bodů. Teď by tento kvintet mohli tvořit Jamie Benn, Tyler Seguin, Joe Pavelski, Radulov a právě Hintz.

V minulém ročníku zvládl Hintz 22 bodů, nebýt času stráveného na farmě a na tribuně, mohlo jich být víc.

Razantní zlepšení rodáka z Tampere začalo po lednové přestávce pro All-Star Game. V bodech za hodinu hry (2,1) bylo raketové, o 127 procent. V celé NHL zažilo větší nárůst formy jen pět hráčů, včetně Jordana Staala, Magnuse Pääjärviho či Noela Acciariho.  

V play off byl Hintz ještě efektivnější, za hodinu čistého času sbíral průměrně 2,3 bodu.

Pokud udrží takové tempo, srovnatelné se stabilní výkonností Williama Karlssona či Anderse Leeho, mohl by v příští sezoně klidně pokořit metu padesáti bodů. 

Pro Dallas je Hintz, z jehož hry postupně mizí nedostatky, navíc užitečný i jinak.  Roste v univerzála, je důrazný i obětavý. A odolný, sedmý mač proti St. Louis Blues,  poslední utkání Hvězd v sezóně 2018/2019, odehrál se zlomeninou v chodidle.

I tak odbruslil 23 minut.

Pokud naváže na jarní fazonu, může se na podobné porce minut těšit pravidelně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.