bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hattrick pro hatery! Kadrimu chodily rasistické výhrůžky, odpověděl stylově

24. května 2022, 17:00

Tomáš Zatloukal

Za svou kariéru předvedl vícero blikanců, ale když se v zápase číslo 3 mezi Coloradem a St. Louis srazil s Jordanem Binningtonem, byl v tom Nazem Kadri nevinně. Na brankářskou jedničku Bluesmanů byla jedna z coloradských opor natlačena, pranic nemohla za to, že pro Binningtona série skončila. I tak si ale na Kadrim zchladili mnozí rádoby fanoušci plní nenávisti žáhu. Haterům se dostalo stylové odpovědi.

"Kadri se stal obětí tolika rasistických útoků a výhrůžek, že muselo dojít ke kontaktování policie," napsal na sociální sítě Akim Aliu, předseda Aliance za různorodost v hokeji.

Emoce k životu i sportu patří, nicméně nikdo by neměl být napadán kvůli své rase, původu či vyznání. Tečka. Kadri je muslimem s libanonskými kořeny, což mnohé xenofobní jedince dráždí.

Obzvlášť pak ve chvíli, kdy mu na ledě ujedou nervy a dopustí se nebezpečného faulu. Pokaždé na jeho adresu prší rasistické urážky. Nepřípustné. Tentokrát to Kadri navrch schytal i ve chvíli, kdy jednoznačně nebyl viníkem Binningtonova zranění.

 

Příznivci Blues mohou poděkovat Callemu Rosenovi, který Kadriho vychýlil gólmanovým směrem. Jen mrkněte na video, zkušený útočník ve službách Avs měl namířeno do rohu.

Kadri zareagoval na nenávistné komentáře, kterým po kontaktu s Binningtonem čelil, brilantním výkonem v mači číslo 4. Třemi góly a asistencí pomohl k třetímu vítězství Lavin v sérii, Colorado díky němu sahá po postupu. 

"Samozřejmě, vím, že ty zprávy, co mi přišly, nemluví za všechny fanoušky Blues. Ale pro ty z nich, co jsou plní nenávisti, jsem nastřílel St. Louis tenhle hattrick," prohodil Kadri.

Rasismus a xenofobie nemají místo. Nikde, ani v hokeji. To je Kadriho vzkaz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.