bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrabík: Stydím se za sebe. Imama doufá, že hokej bude jednou skutečně pro všechny

22. ledna 2022, 16:30

Marek Hedbávný

Kryštof Hrabík se v AHL proti stopce na třicet utkání neodvolá. „Přijímám následky svého činu a proti trestu se nebudu odvolávat," potvrdil český útočník v tiskovém prohlášení.

Hrabík, který hraje na farmě San Jose, dostal dlouhý distanc po rasistickém gestu vůči Boku Imamovi z Tucsonu.

„Stydím se za to, co vedlo k mé suspendaci. Je mi trapně," nehledá výmluvy. „Moc mě to mrzí a beru za to plnou odpovědnost."

„Nešlo o úmysl. Gesto jsem udělal v zápalu boje a nemyslel jsem tím nic rasistického. Šlo o mou nevědomost a teď chápu, jak může být interpretováno," tvrdí 22letý Hrabík, který před odchodem do zámoří působil na Kladně, v Liberci a naposledy v Benátkách nad Jizerou.

„Jsem za to odpovědný jen já sám. Bylo to ode mě strašné a na nic se nevymlouvám," dodává někdejší juniorský reprezentant.

„Když jsem slyšel, jak na to Boko zareagoval, zděsilo mě, co jsem udělal. Boko je hráč, kterého respektuju. Moc se mu omlouvám. Posílám mu ještě osobní omluvu a upřímně doufám, že mi odpustí," kaje se Hrabík. „Chci se omluvit i celé lize, svému týmu i spoluhráčům a také soupeřům z Tucsonu.

Zároveň dodal, že se zúčastní mítinku s Ansonem Carterem a Kim Davisovou, aby se v problematice amerického rasismu vzdělal. „Budu dělat všechno proto, abych to odčinil a šel příkladem," vzkazuje.

Prohlášení přes sociální sítě vydal i kanadský útočník Bokondji Imama, jehož rodiče pocházejí z Konga.

„S podobnými věcmi se potýkám celý život. Děje se mi to stále a stále: od mládežnického hokeje až doteď," vypráví Imama.

„Jako hokejisté máme strach sami o sobě, o své zdraví – o to víc mě mrzí, když někdo musí čelit ještě takovýmto problémům," říká forvard Tucsonu.

„Je to frustrující a srdcervoucí, že se to stále děje v roce 2022," pokračuje. „Myslím, že jsme v tomto ohledu ve sportu udělali za poslední dobu kroky vpřed, přesto – a to my všichni – před sebou máme ještě dlouhou cestu vzdělat neznalé a udělat hokejové prostředí bezpečné pro všechny."

„Věřím, že se z toho lidé poučí a že jednoho dne bude hokej skutečně pro všechny," přeje si Imama.

 
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.