bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrál jsi v základní části? To nic neznamená! Calgary vybere hráče na základě kempu

29. června 2020, 16:30

Matěj Hodoval

Mezi celky, které budou v kvalifikačním kole, hraném na tři vítězná utkání, bojovat o postup do play-off, se objeví také Plameny z Calgary. V jakém složení nastoupí do prvního utkání ale zatím není jasné, rozhodovat se totiž bude až během přípravného kempu.

Základní část je minulostí, výkony zde vlastně nic neznamenají, pakliže se hráč dostaví na tréninkový kemp Flames nepřipravený a trenéry nepřesvědčí o svých kvalitách.

Přesně na základě aktuální formy se bude trenérský štáb rozhodovat o tom, koho do dvacetičlenného kádru zařadí, a koho naopak nikoliv.

Máme třicet kluků, kteří se objeví na kempu. Protože aktuální situace je unikátní, bude kemp důležitý,“ hlásí generální manažer klubu Brad Treliving.

Naskýtá se tak mimořádná šance i pro ty, kteří se letos pohybovali především ve farmářské AHL. Všichni zkrátka budou začínat na stejné startovní čáře a bude záležet na samotných hokejistech, zda si o šanci, zahrát si v kvalifikačním kole řeknou.

Nejlepších dvacet hraje. Tohle není jeden z těch případů, že vezmete v potaz první čtvrtinu sezony a uvidí se, jak to půjde. Je mi jedno, jestli jsi hrál ve Stocktonu (farma Calgary), jestli jsi tu odehrál deset, nebo sedmdesát zápasů. Pomůžeš nám porazit Winnipeg? V tom případě jsi v sestavě!“ pokračuje Treliving.

Možnost poprat se o místo tak budou mít i hráči, kteří strávili většinu ročníku v dresu Stocktonu. Jmenovitě by se mělo jednat o brankáře Jona Gilliese, zadáka Alexandera Jelesina a útočníky Alana Quina, Byrona Froese a Austina Czarnika.

Zajímavé je především jméno Alana Quina. Tento sedmadvacetiletý Kanaďan totiž stihl v pouhých osmatřiceti zápasech v AHL nastřílet čtrnáct gólů a na dalších dvaatřicet přihrát, což z něj udělalo druhého nejproduktivnějšího hráče calgarské farmy. Quine má rovněž zkušenosti z vyřazovací části National Hockey League, kterou absolvoval v roce 2016 ve službách Islanders.

Třetí fáze plánu NHL, tedy otevření přípravných kempů, je naplánována na 10. července. O termínu startu samotných kvalifikačních kol zatím vedení soutěže neinformovalo.

Plameny, v jejichž řadách figuruje také český gólman David Rittich, se o postup do samotného play-off poperou s Winnipegem. Tým z Alberty se s Jets potkal v základní části jen jednou – ze vzájemného střetnutí vzešli vítězně Tryskáči, poměrem 2:1 po prodloužení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.