bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hronek klíčovým bekem Red Wings! Překoná své bodové maximum?

22. prosince 2022, 10:00

Jan Šlapáček

Jeden z největších progresů oproti minulým sezónám udělal v úvodní třetině základní části Detroit, který se z otloukaného týmu stal konkurenceschopným a pokud bude v podobných výkonech pokračovat i nadále, může klidně promluvit do bojů o play-off. Obrovskou zásluhu na tom má i český bek Filip Hronek, který patří ke klíčovým hráčům organizace.

V minulé sezóně, především v jejím úvodu, nezažíval Filip Hronek v Detroitu nejlepší časy a dokonce se párkrát ocitl na tribuně jako zdravý náhradník. Český zadák byl kritizován za svoji defenzivní hru a ve statistice plus/mínus skončil se devětadvaceti zápornými body. Letošní ročník je naprostým opakem.

V Detroitu došlo v létě ke spoustě změn a jednou z nich byla i výměna trenéra, kdy se týmu po Jeffu Blashillovi ujal Derek Lalonde. A jak to tak bývá, všichni hráči začali na stejné startovací čáře, aby udělali na svého nového kouče dojem a znovu se pořádně nakopli, což je přesně případ českého obránce.

Filip Hronek si získal svými výkony důvěru trenéra, dostává spoustu času na ledové ploše a díky své výrazné produktivitě se zařadil mezi klíčové hráče celého týmu. Hronek pravidelně nastupuje ve druhém obranném páru, kde mu nejčastěji vypomáhá defenzivně laděný Olli Määttä a spolu dokázali utvořit nejspolehlivější obranný pár Red Wings.

Hronek se kvůli svým ofenzivním kvalitám posunul během ročníku i do první formace na přesilovou hru, kde dokáže pravidelně bodovat a pomáhat svému týmu v klíčových situacích zápasu. Nejlepší formu měl kolem druhé poloviny listopadu, kdy dokázal v šesti zápasech dát hned šest gólů. Podobně produktivní období měl z obránců v organizaci Red Wings naposledy hvězdný Nicklas Lidström.

Na další přesný zásah si pak Hronek sice musel počkat až do 17. prosince do souboje s Ottawou, jeho obranná hra ale byla nadále na vysoké úrovni a pomáhal svému týmu jiným způsobem. Nezastavil ho ani tvrdý hit od Ryana Reavese, po kterém sice duel na ledě Minnesoty nedohrál, zranění ale naštěstí nebylo vážné.

VIDEO: Reaves zkrvavil Hronka! Česká hvězda doplatila na vlastní omyl

Aktuálně má Hronek na svém kontě pětadvacet bodů ve dvaatřiceti zápasech a je nejproduktivnějším obráncem Red Wings. Navíc se dá očekávat, že si nastaví své nové osobní maximum, které je nyní na osmatřiceti bodech.

Vydrží mu tahle forma i po zbytek sezóny? V Detroitu by byli rádi, kdyby tomu tak bylo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.