bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hrozivý pád. Carolina v zápase s Columbusem přišla o Hamiltona

17. ledna 2020, 16:30

Ondřej Mach

Hurricanes ve čtvrtek nestačili na Blue Jackets v poměru 2:3, mnohem větší dopad na celek z Raleighu ale může mít zranění Dougieho Hamiltona. Klíčový obránce týmu na konci druhé třetiny v děsivém pádu utrpěl zranění v dolní části těla a jeho stav bude dále vyhodnocován.

Inkriminovaný okamžik se odehrál pouhých šestnáct vteřin před druhou sirénou. Hamilton odehrál puk na červené čáře a v souboji se zahákl s útočníkem domácích Kevinem Stenlundem. Následoval nepěkný pád směrem na mantinel, při kterém si Hamilton přilehl levou nohu.

O pár sekund později bylo jasné, že zranění je vážné. Šestadvacetiletý zadák k lavičce okamžitě signalizoval, že z ledu bude potřebovat pomoct. Hrací plochu nakonec opustil za pomoci jednoho z členů realizačního týmu, při odchodu do šatny ale nebyl schopen nohu zatížit.

Kouč Hurikánů Rod Brind’Amour se po zápase omezil pouze na sdělení, že „to nevypadá příliš dobře“. Pokud by se u Hamiltona potvrdilo vážnější zranění, bude to pro tým obrovská ztráta. Rodák z Toronta v probíhajícím ročníku patří k nejdůležitějším hráčům Canes.

Urostlý bek v dosavadních 47 utkáních nasbíral 40 bodů za čtrnáct branek a 26 asistencí. Hamilton na ledě v průměru tráví kolem 23 minut, nezřídka se ale jeho icetime dostane i přes 25 minut. Kromě toho je hojně využívaný v přesilovkách i oslabení a řadí se mezi týmové lídry.

Carolina aktuálně drží první divokou kartu ve Východní konferenci, na vedoucí Washington ztrácí třináct bodů. Mužstvo v poslední době střídá lepší výkony s horšími, od začátku nového roku ze sedmi klání ovládlo tři.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.