bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders posilují! Z Devils přichází duo útočníků

8. dubna 2021, 8:11

David Zlomek

První velký trejd! Islanders chtějí zaútočit na Stanley Cup a přivádí zkušené posily. Z New Jersey Devils přichází dva velezkušení útočníci Kyle Palmieri a Travis Zajac. Zvlášť prvně jmenovaný patřil k tomu nejlepšímu, co letošní trh nabízel. Jsou právě tihle dva klíčem k úspěchu?

Je to takové menší deja vu. I před rokem totiž Islanders při uzávěrce přestupů obchodovali s Devils. Své dobré obchodní vztahy oživili dnes v noci, když se domluvili na velkém trejdu.

Devils získávají A. J. Greera a Masona Jobsta. Dva útočníky, kteří se prosazují v nižších soutěžích. Kromě nich ale také čtvrté kolo draftu v roce 2022, které se však může změnit na třetí, pokud se Islanders dostanou do finále. Hlavním jazýčkem na vahách pak bylo pochopitelně letošní první kolo.

K Islanders jdou sice “jenom“ oba útočníci, nicméně v obou případech si New Jersey ponechalo půlku platu. Oběma navíc po sezoně končí smlouva, a tak pro Islanders nejsou velkou starostí, alespoň co se týče smluvních závazků.

Palmieri přichází s pověstí střelce, který ve svých posledních pěti sezonách pokaždé překonal laťku 24 branek.

„Přicházet do týmu, který myslí na nejvyšší cíle, je něco, co si přeje každý hráč. Nemohl bych chtít víc, moc se těším,“ řekl k výměně třicetiletý útočník.

„Když jsem slyšel o tom, že by mohli mít Islanders zájem, vzbudilo to ve mně velkou pozornost,“ dodal ještě. „Jakmile mi zavolali, že je všechno hotovo, těžko jsem zakrýval nadšení.“

S Travisem Zajacem z Devils odchází velká osobnost a tvář organizace. Více zápasů za organizaci z Newarku odehráli jenom Ken Daneyko, Martin Brodeur a Patrik Eliáš. Co jméno, to pojem.

„Jsem rád, že jsem tuhle příležitost dostal,“ netají pětatřicetiletý centr. „Chtěl jsem ještě dostat šanci vyhrát. Islanders mají tým poskládaný tak, aby vyhrávali. Budu se snažit pomoct, ať už to bude jakkoliv. Myslím, že byl správný čas odejít.“

Lou Lamoriello, generální manažer Islanders, dodal, že oba budou přítomni na nejbližším ranním rozbruslení. Kromě toho nevyloučil ani žádné další příchody. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.