bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak potvrdit fajn sezonu? Senators chtějí podepsat s DeBrincatem

4. června 2023, 9:00

David Zlomek

Za povedenou sezonou by se hodilo udělat pověstnou třešničku na dortu. Senators by to moc rádi udělali. Jak? Podpisem jednoho z nejproduktivnějších hráčů v sezoně. Alexovi DeBrincatovi končí smlouva. Prioritou mužstva je dlouhodobý kontrakt.

DeBrincat je chráněným volným hráčem a končí mu tříletá smlouva na 19,2 milionu dolarů s platem 6,4 milionu dolarů. Jeho kvalifikační nabídka je stanovena na minimu 9 milionů dolarů.

„Je zřejmé, že když jsme ho do organizace přivedli, tak s ním chceme podepsat smlouvu na co nejdelší dobu,“ řekl Dorion v rozhovoru pro TSN. „Chtěl si v Ottawě osahat, jak se mu bude dařit,“ vysvětluje, proč k dohodě nedošlo v průběhu ročníku. 

„Měli jsme předběžné rozhovory s Alexovým agentem Jeffem Jacksonem,“ prozradil ještě. „Čekáme, co se z toho vyklube. Tu smlouvu bychom měli rádi podepsanou co nejdříve.“

Senators získali DeBrincata loni v létě z Chicaga Blackhawks výměnou za 7. a 39. volbu v draftu 2022 a volbu ve třetím kole draftu 2023. Ve své první sezóně v Ottawě zaznamenal DeBrincat v 82 zápasech 27 gólů a dohromady 66 bodů. 

I proto, že situace ohledně majitelů Senators je stále nedořešena, Dorion poznamenává, že pokud jde o DeBrincata, jsou na stole všechny možnosti.

„Existuje možnost, že s ním podepíšeme dlouhodobou smlouvu,“ řekl Dorion. „Existuje ale i situace, že dostane jen kvalifikační nabídku na rok a devět milionů. Pokud uvidíme, že v jednání nedojde k žádnému pokroku, zařídíme se podle toho.“

Dorion tedy přiznává všechny možnosti – dlouhodobou smlouvu, kratší, arbitráž, ale naznačil i výměnu: „Pokud by za námi přišel a řekl, že tady nechce podepsat, pak bychom se museli podívat po trhu, co bychom z toho měli.“

Kromě toho, že bude Dorion řešit gólmany, ho čeká ještě jedno obtížné jednání. Po nováčkovské smlouvě totiž bude chtít polepšit i Erik Brännström.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.