bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako přes kopírák! McDavid dorovnal Crosbyho famózní fintou z jeho učebnice

3. května 2021, 11:00

Tomáš Zatloukal

Jako puberťák jezdíval Connor McDavid do Pittsburghu. Za hokejem, pro cenné lekce. Chtěl sledovat pěkně zblízka Sidneyho Crosbyho v NHL a okoukávat od něj brilantní finesy. Mladší z obou Kanaďanů se ukázal jako vnímavý divák. Při pohledu na Crosbyho nastudoval mnohé, o čemž nejspíš svědčí i gól z víkendové bitvy o Albertu. Parádní trefou v přesilovce svůj dětský idol nejen napodobil, ale také dotáhl v historických tabulkách. O čem je řeč?

Zápasy s Calgary mají pro McDavida vždycky extra náboj.

Tentokrát se k tradičnímu koření v podobě vyhroceného derby přidala ještě jedna příchuť. Jubilejní. McDavid totiž odehrál zápas s pořadovým číslem 400. A exceloval v něm, třemi body rozhodl o edmontonské výhře 4:1.

Největší pozornost vyvolal zmíněnou úžasnou akcí v přesilové hře, prakticky dokonalou kopií 14 let Crosbyho staré trefy. Je symbolické, že právě svůj dlouholetý vzor parádním sólem dohnal.

Zapsal totiž 554. bod, tolik jich zvládl za první čtyřstovku startů v NHL také Crosby. Dvěma asistencemi pak McDavid o devět let staršího krajana odsunul za sebe. Na osmé místo.

Ano, McDavid nastřádal za úvodních 400 partií sedmý nejvyšší počet bodů všech dob. Lépe si vedli jen Wayne Gretzky (935), Mario Lemieux (774), Peter Šťastný (607), Mike Bossy (598), Jari Kurri (570) a Eric Lindros (563).

"Myslím, že je dobře známé, že jsem jako kluk k Sidneymu vzhlížel," pověděl McDavid o svém obdivu k lídrovi Tučňáků. Ostatně nejspíš znáte jejich společnou fotografii s Lemieuxem.

Vznikla, když McDavid teprve pádil vstříc NHL a jako zázračné dítě zářil v mládežnických kategoriích. Zkrátka v době, než se stal tahounem Olejářů a začal sbírat jednu trofej za druhou.

Pěknou porci ocenění může posbírat i letos. Míří vstříc stobodové hranice a k další Art Ross Trophy. Je favoritem také na zisk Hartovy trofeje. I díky kouskům, které jsou jako vystřižené z Crosbyho učebnice.

Jen se podívejte, jak podobná byla jejich sóla. Včetně všeříkajících pohledem za sebe v podání obou gólmanů (Jacoba Markströma a Davida Aebischera).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.