bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jašek v zámoří končí, hrát bude ve Finsku

13. června 2021, 6:51

Marek Hedbávný

Lukáš Jašek se po vypršení tříleté nováčkovské smlouvy s Vancouverem vrací do Evropy. Jako novou posilu ho představilo finské Lahti.

„Je to velmi dobrý a výbušný bruslař. Jeho největší přednost je v útočné hře," popisuje Jaška sportovní ředitel Janne Laukkanen.

„Má touhu rozvíjet se jako hráč. A to byl také největší důvod, proč chtěl přijít právě k nám, i když o něj byli zájemci i v Rusku," prozrazuje Laukkanen, který s Jaškem počítá do středu útoku.

Jašek má za sebou tři solidní sezony v AHL: ve 154 zápasech za Uticu získal 86 bodů (30+56).

Letos se dokonce podělil o první místo v týmové produktivitě – po 28 utkáních měl bilanci 4+19. Do hlavního týmu ho ale Canucks nepovolali. Ani letos, ani v předešlých ročnících.

Třiadvacetiletý univerzál se tak nyní vrací do Evropy.

Ne však do mateřského Třince, kde začal i letošní koronavirem poznamenaný ročník (devatenáct utkání, 2+10), míří totiž na sever Evropy.

Jašek je prvním cizincem na tvořící se soupisce Pelikánů. Jejich kádr je zatím hodně mladý – s věkovým průměrem 22,4 let.

„Z téhle nové kapitoly mé kariéry jsem nadšený. Nemůžu se dočkat, až do Lahti dorazím," hlásí Jašek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.