bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jaškin a NHL? Příští sezonu zůstane u nás, tvrdí ředitel Dynama Moskva

11. února 2021, 7:51

Václav Jáchim

V KHL září, s 34 góly je jasně nejlepším střelcem soutěže a pravidelně dokazuje vysokou kvalitu. Dmitrij Jaškin tudíž znovu vyvolává otázky, zda po sezoně náhodou neuskuteční návrat do NHL.

Tohle téma tu bylo už loni, kdy český útočník nakonec podepsal dvouletou smlouvu s Dynamem Moskva. Ovšem po prvním roce kontraktu může zájem ze zámořské ligy vyslyšet, speciální klauzule mu to umožňuje.

Kluby NHL situaci bezpochyby sledují, v Kontinentální lize hraje sedmadvacetiletý rodák z Omsku výborně. Střelecké maximum Sergeje Mozjakina ze sezony 2016-17 nejspíš nepřekoná, útočník Magnitogorsku tehdy vstřelil 48 branek. Ovšem druhý zápis Stevea Mosese (2014-15) a Nigela Dawese (2016-17) by účastník dvou posledních MS pokořit mohl.

Oba zmínění hokejisté nastříleli za sezonu 36 gólů, Jaškin za nim zaostává o dva přesné zásahy. Někdejšímu útočníkovi Slavie chybí jediný gól, aby vyrovnal střelecký rekord českých krajánků v Kontinentální lize – během ročníku 2008-09 nasázeli Jan Marek a Pavel Brendl po 35 brankách.

Není divu, že se ještě před startem play off hodně spekuluje, zda Jaškin nadále zůstane věrný Dynamu Moskva. Podle generálního ředitele Jevgenije Krovopuskova ano. „Pokud mě paměť neklame, a to se stává málokdy, Dima stráví celou příští sezonu v našem klubu," uvedl pro server championat.ru.

Dynamo má podle jeho slov velké plány. V tabulce Západní konference je třetí, moskevský klub nasbíral 74 bodů jako druhý Petrohrad. Cílem je, jak jinak, Gagarinův pohár. Zástupci Dynama myslí také na budoucnost. „80 procent současného kádru zůstane," řekl ředitel Krovopuskov.

Jestli to bude platit i v případě Jaškina, ukáže další vývoj. Účastník světového poháru 2016 loni uzavřel dvouletou smlouvu, přičemž podle ruských médií si ročně přijde na 95 miliónů rublů. Kontrakt navíc obsahuje klauzuli, že Jaškin může po sezoně 2020-21 odejít do NHL za předpokladu, že ho osloví zajímavá nabídka.

V Dynamu věří, že se tak nestane. Klub pracuje také na prodloužení spolupráce s dalším ofenzivním esem Vadimem Šipačovem. Olympijskému vítězovi 2018 brzy skončí smlouva, klub mu předložil novou. Týká se spolupráce na další dva roky s následnou opcí. „Proběhla schůzka mezi hráčem a prezidentem klubu, návrh teď řeší manažer s agentem Šipačova," potvrdil Krovopuskov.

Dynamo zároveň chytá nové moderní zázemí, které bude na ruské poměry unikátní. „Do roku 2026 vybudujeme hokejový komplex, jehož součástí budou čtyři hokejové arény, hotel, tréninková základna nebo lékařský dům. Poprvé v Rusku postavíme dvě ledové plochy nad sebou," doplnil ředitel klubu Krovopuskov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.