bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je mi lépe a chci stihnout začátek sezony, vzkázal léčící se Bergeron

2. září 2018, 13:45

Martin Schwarz

Pro Boston by byla velká ztráta, kdyby chyběl. Třeba i jen část sezony. Patrice Bergeron patřil k jedné z nejlepších útočných trojic uplynulého ročníku. Společně s Davidem Pastrňákem a Bradem Marchandem nasbírali pořádný ranec kanadských bodů. Před vypadnutím Medvědů z vyřazovací části ovšem kanadského forvarda začalo trápit svalové zranění. Nakonec se ukázalo, že nejde o žádnou prkotinu.

Bergeron totiž musel podstoupit operaci, ačkoli původně se týmoví lékaři Bruins domnívali, že jeho tělo potřebuje pouze klid a odpočinek. Třiatřicetiletý šikula tak musel v červnu na sál. Přitom to nebyla jeho první zdravotní komplikace v hokejovém období 2017-18. Vynechal i 18 duelů základní části, většinu z nich proto, že si během února přivodil zlomeninu na noze. Pro play-off byl však připraven hrát, čímž výrazně zvýšil bostonské šance na úspěch. Ostatně, Bergeron dobře ví, jaké to je trpět bolestí. Ve finále Stanley Cupu roku 2013 vyrukoval se zlomeným žebrem, což mnohé šokovalo.

„Fakt, že jsem šel na operaci už v červnu, tedy měsíc po našem konci sezony, mi bezpochyby hodně pomohl v rekonvalescenci,“ rozpovídal se Bergeron pro server nhl.com. „Trénovat jsem začal až v srpnu, celý červenec padl na rehabilitování a uzdravování. Mým hlavním cílem teď je, abych byl připravený pro úvodní utkání základní části, k ničemu jinému nesměřuji,“ pokračoval.

Mimochodem, Boston na úvod ročníku 2018-19 pojede do Washingtonu, kde poměří síly s vítězi Stanleyova poháru. Asi tedy není třeba zmiňovat, že se Bruins mají o motivaci proti Capitals postaráno.

„Když jsem šel po vyřazení z play-off posilovat, strašně mi do svalů vystřelovala bolest,“ vracela se patnáctka draftu z roku 2003 k nepříjemnému zážitku. „Došlo mi, že to jen tak samo neodejde, ačkoli jsem se chtěl lékařskému zákroku vyhnout.“

Pomalu, ale jistě

Jedna věc je jistá už nyní. Patrice Bergeron společně s ostatními nevyrazí do Číny, kde Medvědi v polovině září vyzvou ve dvou mačích Calgary Flames. A to v rámci projektu China Games, který si před rokem střihla i mužstva Los Angeles Kings a Vancouver Canucks. Kanaďan chce stihnout aspoň část přípravných partií proti týmům NHL. Zatím ale není jasné, jakou porci opravdu zvládne.

„Ano, můj zářijový zápasový plán je skromný,“ potvrdil. „Uvidíme, jak na tom budu v příštích dnech a týdnech. Nicméně věřím, že vše půjde jen k lepšímu. Už jsem šel i na led a cítím se mnohem lépe, i v posilovně zvyšuji zátěž. Jde to pomalu, ale jistě. Hlavně, že je mi fajn,“ těšilo ho.

Patrice Bergeron stihl během minulé základní části posbírat 63 kanadských bodů za 30 branek a 33 nahrávek. Držel průměr takřka bodů na zápas, góly a asistencemi přispíval i po návratu z marodky, zranění ho nijak neumlčelo. Naopak, v play-off nastřádal dalších 16 bodů v 11 utkáních.  Pokud zůstane v následujících měsících zdravý, měl by do týmové produktivity přispívat velmi podobnou měrou jako doposud.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.