bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jednání o smlouvě vyšuměla, výměna je na spadnutí. Devils už vyndali Palmieriho ze sestavy

6. dubna 2021, 14:27

Vojtěch Balon

Necelý týden před letošní uzávěrkou výměn se zdá být odchod Kylea Palmieriho z New Jersey nevyhnutelným. Produktivnímu křídelníkovi koncem sezóny končí pětiletá smlouva na 23,25 milionu dolarů, kterou s Devils podepsal v roce 2016.

Palmieri v sytě červeném dresu Devils odvedl skvělé služby, ve všech pěti sezónách za New Jersey nastřílel alespoň 20 gólů a stal se miláčkem tamních tribun. Americký reprezentant od sezóny 2015/2016 vsítil celkem 140 branek, což je od té doby šestý nejlepší počin mezi pravými křídly v celé NHL (více zvládli jen Patrick Kane, David Pastrňák, Nikita Kučerov, Cam Atkinson a Vladimir Tarasenko).

Vedení klubu z Newarku v čele s generálním manažerem Tomem Fitzgeraldem dlouho jednalo s Palmierim o nové smlouvě, jednání ale krachla a k domluvě nedošlo. Nedělní zápas proti Washingtonu strávil Kyle Palmieri na tribuně, jeho agent Stephen Bartlett na Twitteru potvrdil, že se dá očekávat jeho výměna v nejbližších dnech či týdnech.

Mezi největší zájemce o Palmieriho služby by měl patřit před uzávěrkami tradičně aktivní šéf NY Islanders Lou Lamoriello. Bývalý legendární manažer Devils se poohlíží po náhradě za kapitána Anderse Leeho, jenž si poranil přední zkřížený vaz a v této sezóně si už nezahraje. Palmieri se navíc na Long Islandu narodil a nemusel by se nikam stěhovat.

V zámoří se píše i o zájmu Bostonu, Edmontonu a zvedajícího se Nashvillu, kde by se Kyle Palmieri znovu setkal se svým bývalým trenérem z New Jersey Johnem Hynesem.

Po dalším produktivním útočníkovi se poohlížejí také v Torontu a kanadská vláda navíc zkrátila povinnou karanténu po přechodu kanadsko-amerických hranic ze čtrnácti dní na sedm, James Mirtle z The Athletic ale přinesl informaci, že Maple Leafs jsou na Palmieriho seznamu osmi klubů, do kterých by nepřipustil být vyměněn.

Koho jeden z nejproduktivnějších křídelníků posledních let nakonec posílí? O případné Palmieriho výměně vás budeme ihned informovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.