bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jednička draftu, která se nevyplatila? Lafreniere by už brzy mohl změnit dres

4. února 2022, 17:49

Michal Krobot

Alexis Lafreniere momentálně kroutí svou druhou sezónu v nejslavnější hokejové lize světa a v očích mnoha odborníků i fanoušků zůstává stále za očekáváním. Tento mladý útočník se podle většiny predikcí měl stát hvězdou, jenže to tak zatím úplně nevypadá. Naopak se mluví o zklamaní a možné výměně do jiného klubu.

První volba draftu v roce 2020 se zasekla, respektive se vůbec nerozjela. Přitom dvacetiletý Jezdec v mládežnických kategoriích dominoval neskutečným způsobem. Už několik let před jeho draftem se vědělo, kdo bude nejžhavější zboží na trhu.

Po výkonech na juniorském šampionátu byl označen nálepkou hokejový princ a po rekordech v kanadské QMJHL byl dokonce přirovnáván ke generačním talentům jako je Crosby nebo McDavid.

Jenže v dresu New Yorku zatím v podstatě nic nadstandartního nepředvedl a v současné chvíli se šušká o jeho odchodu. Podle amerických médií probíhají jednání o trejdu do Montrealu.

V NHL má za sebou už 101 utkání, ve kterých si ale připsal pouze 34 kanadských bodů a téměř od začátku profesionální kariéry se nachází v mínusových číslech.

Habs jsou v probíhající sezóně asi nejvíce zklamaným týmem ligy. Ještě před několika měsíci bojovali o Stanley Cup a aktuálně jsou úplně posledním celkem soutěže. Dokonce i trápící se Arizona má na kontě více bodů. Výměna by tedy mohla prospět oběma stranám.

Na druhé straně stojící Rangers mají koně v nejlepších letech. Panarin, Zibanejad, Strome, Trouba, Fox nebo Kreider. Možná, že pomalu nastává jejich čas k přímému útoku na zisk nejcennější trofeje. V souvislosti s výměnou newyorské třináctky se spekuluje o jménech Artturiho Lehkonena a Bena Chiarota, kteří by měli pomoci především ve spodních lajnách.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.