bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeník se v NHL uvedl skvěle. Trefil se zatím v každém utkání

9. května 2021, 17:11

Matěj Hodoval

Další český mladík poprvé v záři reflektorů nejlepší hokejové ligy světa. Na poslední dva zápasy Arizony v letošní sezoně byl z farmy povolán dvacetiletý útočník Jan Jeník, který šanci chytil za pačesy.

Nymburský rodák, který prošel mládežnickými celky Mladé Boleslavi či Liberce, byl organizací Coyotes vybrán na draftu 2018 ve třetím kole z celkové pětašedesáté pozice.

A letos přišel moment, o kterým snad každý hokejista sní. Po sedmadvaceti zápasech v AHL v dresu Tucsonu se dočkal povolávacího rozkazu. Ve svých dvaceti letech se chystal na premiéru v National Hockey League.

„Myslím, že v něm má organizace velkého a silného útočníka, který je mimořádně soutěživý. Hraje s velkou odvahou, což potřebujeme. Chceme vidět, jak se adaptuje na hru na té nejvyšší úrovni,“ řekl na Jeníkovu adresu před debutem generální manažer Bill Armstrong.

Na českého forvarda čekala dvě střetnutí proti San Jose. Hned v tom úvodním strávil na ledě přes 13 minut a zapsal dva kladné body do tabulky pravdy. Třešničkou na dortu byl premiérový zásah v lize, když necelou vteřinu před koncem pálil do prázdné branky.

Druhé představení mezi elitou rovněž ozdobil vstřelenou brankou. V čase 26:20 zaskočil chirurgicky přesnou střelou nad rameno brankáře San Jose Alexeje Melničuka, jemuž kotouč prolétl těsně kolem hlavy.

„Skvělá práce od mých spoluhráčů, já jsem byl jen na konci té akce. Viděl jsem volné místo, takže jsem se jen snažil to tam trefit a vyšlo to. Přišlo mi, že to bylo snazší, než když jsem den předtím musel trefit prázdnou bránu,“ s úsměvem popisuje svou druhou branku v NHL.

Jeník se stal teprve druhým hráčem v historii organizace, kterému se podařilo skórovat v jeho prvních dvou zápasech v lize. Na seznamu doplnil stávajícího spoluhráče Christiana Fischera, jenž se takto uvedl v roce 2017.

„V mužstvu byla cítit skvělá energie. Přijde mi, že jsme pracovali jako jeden tým a spoluhráči mi hodně pomohli. Jsem strašně vděčný, že tu s nimi můžu být. Moc jsem si tyhle dva zápasy užil,“ dodal na závěr dvacetiletý Čech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.