bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě jedna smlouva pro Haláka? Slovenský gólman zkusí trh s volnými hráči

21. července 2021, 11:30

Jiří Lacina

Dalo se to očekávat. Hráčský agent Allan Walsh před několik dny potvrdil, co mnozí tušili. Slovenský brankář Jaroslav Halák otestuje po třech letech v Bostonu trh s volnými hráči. Ten se letos otevře 28. července, tedy příští středu.

„Jaroslav Halák se stane 28. července nechráněným volným hráčem. Za tři sezóny v Bostonu zaznamenal vychytanou nulu ve 12 % utkáních, k nimž nastoupil,“ informoval Walsh.

Halákovi je 36 let a momentálně je bez smlouvy. Má za sebou velmi dobrou kariéru. Kdyby teď skončila, neměl by se za to stydět. Slovákovy výkony z posledních let ale dávají slušnou naději, že po něm někdo sáhne. Ještě loni byl považován za jednu z nejlepších brankářských dvojek v NHL.

Podle zámořských spekulací, převzatých slovenskými médii, by se mohl Halák hodit třeba San Jose nebo Carolině, která zatím neprodloužila spolupráci ani s jedním ze svých tří gólmanů. Smlouva letos skončila Mrázkovi, Reimerovi i Nedeljkovicovi. 

V Bostonu kryl Halák záda Tuukku Raskovi. Když Fin loni na začátku play off odcestoval z bubliny domů k rodině, spočinula na Slovákových zádech tíha a odpovědnost za celé brankoviště. Ve třech sezónách v Bostonu držel průměr procentní úspěšnosti zákroků 92,2, 91,9 a 90,5. Loni v play off skončil s bilancí čtyř výher a pěti porážek a procentem zákroků 90,2.

Do NHL byl draftován v roce 2003 coby osmnáctiletý až v devátém kole Montrealem. Za stejný klub v sezóně 2006-07 debutoval. Přes kanadskou metropoli, St. Louis, Washington a New York Islanders pak doputoval až do Bostonu.

Loni si připsal devět výher a deset porážek (z toho čtyři za bod), v dubnu ho na nějakou dobu vystrčil ze sestavy covid. Nahoru tak byli povoláni Jeremy Swayman a Daniel Vladař, kteří odchytali v základní části dohromady patnáct zápasů.

Halákův osud v Bostonu byl zpečetěn zřejmě právě v momentě, kdy Bruins letos vykročili do play off se Swaymanem coby Raskovou dvojkou pro play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.