bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jiříček příští sezónu naplno v NHL? Columbus s ním prý počítá

9. března 2023, 16:00

Jiří Lacina

Skutečně zřídkakdy se povede českému hokejistovi pravidelně přeskakovat mantinely NHL už v devatenácti letech. Ještě méně se to daří obráncům. Příští rok by se to snad mohlo povést Davidu Jiříčkovi. Aspoň to naznačují novinářské signály.

Jiříček debutoval u Blue Jackets už letos, ve dvou říjnových zápasech krizí svíraného mužstva toho moc předvést nemohl. Daleko výraznější byl na světovém šampionátu dvacítek, kde patřil k nejlepším obráncům a určitě nejlepším hráčům českého výběru.

Jak píše Aaron Portzline z respektovaného The Athletic: „Blue Jackets očekávají, že z Davida Jiříčka bude příští sezónu hráč NHL.“

Urostlý zadák z Klatov se na zámořský hokej výborně adaptoval na farmě v AHL. U Cleveland Monsters nasbíral ve 39 zápasech 30 bodů (6+24). Je nejproduktivnějším bekem týmu, pátým nejproduktivnějším hráčem mužstva a současně jeho druhým nejlepším nahrávačem.

Napříč American Hockey League je Jiříček s bodovým průměrem 0,79 na utkání nejlepším obráncem mezi nováčky a celkově se v této statistice řadí na začátek druhé desítky mezi všemi beky. Počet jeho odehraných zápasů pochopitelně snížila účast na juniorském šampionátu.

Stránka 1stohiobattery, která se věnuje Blue Jackets, o českém obránci píše: „Vypadá to, že aspoň jeden draft z prvního kola z posledních let by se mohl stát v sezóně 2023-24 pravidelným hráčem Columbusu.“

Lednové The Athletic ocenilo zejména Jiříčkovu práci s pukem, bojovnost a střelu. Všechny tyto vlastnosti byly označeny v kontextu NHL za nadprůměrné. Průměrné jsou prý hokejové instinkty a podprůměrné jen bruslení.

Je otázkou, jak Columbus obranné řady poskládá. Momentálně je pro příští sezónu pod smlouvou šest beků: Zach Werenski, Erik Gudbranson, Adam Boqvist, Nick Blankenburg, Andrew Peeke a Jake Bean.

Na šanci pak v organizaci čeká několik dalších mladých vlčáků pod nováčkovskou smlouvou: například Slovák Samuel Kňažko nebo další hrdina juniorského mistrovství Stanislav Svozil. Samotnému Jiříčkovi by určitě prospělo, kdyby NHL na pár zápasů ochutnal ještě v závěru této sezóny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.