bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jistota pro Zachu: s Bostonem se dohodl na čtyřleté smlouvě

15. ledna 2023, 8:27

Ondřej Mach

Český útočník Pavel Zacha podepsal s Boston Bruins nový čtyřletý kontrakt, v rámci kterého si vydělá 4,75 milionu dolarů za sezonu. Organizace ohlásila jeho podpis po vítězném duelu s Torontem.

„Když jsem se dozvěděl, že mě sem v létě vymění, tak jsem doufal, že se ukážu a budu tady moct dlouho zůstat,“ líčí Zacha.

25letý forvard se v červenci stal součástí výměny za Erika Haulu. Po svém příchodu do Bostonu skvěle zapadl do útoku ke krajanům Davidu Krejčímu a Davidu Pastrňákovi.

A má našlápnuto na jednu z nejlepších sezon za mořem: během 42 zápasů posbíral už 25 bodů (5+25).

„Musím ukázat, proč jsem tady a proč tady zůstanu dlouho.“

„Jsem šťastný, že se to stalo. Navíc je to jen začátek. Je to moje první sezona a musím ukázat, proč jsem tady a proč tady zůstanu dlouho,“ dodává Zacha.

Generální manažer Don Sweeney tedy neváhal a pojistil si ho na další čtyři sezony. Nová smlouva Zachovi vynese přes 420 milionů korun, kromě toho se v létě nestane nechráněným volným hráčem.

„Myslím, že ukázal svou všestrannost. Zvládá všechny herní situace a je důležitou součástí našeho týmu,“ těší Sweeneyho.

Zacha do NHL prorazil v dresu New Jersey Devils, kteří Zachu v roce 2015 draftovali z šestého místa. V nejlepší hokejové lize na světe dosud odehrál 428 utkání a zaznamenal 204 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.