bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Johansson zatím nemá smlouvu. Capitals s ní nespěchají

25. července 2015, 19:30

Michal Sobotka

Hlavní úkol už tým splnil. Braden Holtby včera souhlasil s novou smlouvou a vyhnul se tak arbitráži. To se však nedá říct o Marcusi Johanssonovi. Švéda dělí od nezávislého soudu čtyři dny, ale o novém kontraktu ani vidu ani slechu.

Prioritou Capitals bylo pochopitelně podepsat smlouvu s brankářem Bradenem Holtbym. Včera se tak stalo, klub podepsal s Kanaďanem pětiletou smlouvu za 30,5 miliónů USD. Při té příležitosti se generální manažer Washingtonu Brian MacLellan vyjádřil také k situaci ohledně švédského útočníka Marcuse Johanssona. „Od našeho posledního setkání se nic nezměnilo,“ uvedl.

Johansson si udržuje v NHL obdivuhodně konstantní výkonnost, o čemž svědčí podobné bodové zisky z jeho sezon. Přestože do arbitrážního soudu zbývají čtyři dny, MacLellan věří, že se s rodákem z Landskrony soudu vyhne a obě strany se na smlouvě dohodnou. „Řekl bych, že s blížícím se soudem získáte lepší přehled o skutečné ceně hráče. Chceme se domluvit ještě před řízením, ale pokud se to nepodaří, nemáme problém projít skrze celý proces,“ ujišťuje MacLellan.

Hokejista obavy nemá

Švédský centr Johansson loni zažil nejlepší sezonu v kariéře. Nechyběl ani v jednom případě a nasbíral solidních 47 bodů (20+27). V play-off pomohl Capitals čtyřmi body ve čtrnácti představeních. „Moc se arbitráží nezaobírám,“ sdělil švédskému tisku. „Myslím, že budu pokračovat ve Washingtonu,“ dodal. Ve své domovině se momentálně připravuje na novou sezonu.

Dá se očekávat, že u arbitráže by si Johansson finančně polepšil, i když nejspíš ne o moc. Před dvěma lety podepsal smlouvu na dva milióny ročně, která mu letos vypršela. Capitals mají do platového stropu k dispozici sumu kolem pěti miliónů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.