bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Junior jako ideální řešení. Našli Voráček s Lainem konečně centra?

4. listopadu 2021, 13:00

Jiří Lacina

Před sezónou se od nich hodně čekalo. No řekněte sami. Jakub Voráček je ryzí nahrávač. Patrik Laine střelec od pána boha. Jeden měl motivaci ukázat starému klubu, že jeho angažováním neprohloupil. Druhý se vracel za moře s motivací napravit pošramocenou reputaci.

Laine má obecně problém s autoritami. Pokud ho má někdo ukočírovat, nabízí se právě Voráček. Hráč s přirozeným respektem, třinácti sezónami „za opaskem“ a pusou tak prořízlou, že klidně vynadá novináři nebo premiérovi vlastní země.

Přes všechny předpoklady se tenhle stroj rozjížděl pomalu. Voráček bodoval hlavně na přesilovkách, připisoval si výhradně nahrávky. Laine rozhodl dvakrát prodloužení, Čecha k tomu ale nepotřeboval. „Dává góly, jen když na ledě nejsem. Budu si s ním muset promluvit,“ smál se před časem „Voras“.

Před pátečním zápasem s Rangers společně nedali ani jeden gól. Trenér Brad Larsen jim proto vyměnil centra. Alexandra Texiera nahradil Boone Jenner. „Chci je dál sledovat, zda ty dveře rozrazí,“ řekl kouč. „Pár hezkých akcí ve hře pět na pět předvedli. Jen nedávali góly. Když to vyjde, získají energii. Doufáme, že to přijde.“

S Rangers padl Columbus 0:4. Prvním společným dílem byla až branka z nedělního utkání s New Jersey, kde uspěly Modré kabáty 4:3 pro prodloužení. Voráček přidal ke dvěma asistencím i proměněný samostatný nájezd.

Laine zůstává aktivní. Základní i pokročilé statistiky potvrzují, že hodně střílí a dostává se do šancí. „Cítím, že příležitosti máme, ale nedokážeme je dotáhnout,“ stěžoval si Fin před pár dny. „O góly se snažíte neustále, pořád zbývá 76 zápasů.“

Cestu ke zlepšení naznačil středeční duel s Coloradem, kde se mezi oběma velkými jmény ocitnul další centr. V květnu mu bylo teprve osmnáct. Cole Sillinger je nejmladším hráčem současné NHL. Skalp Colorada po výhře 5:4 v nastavení má svou cenu!

Sillinger dal dva góly a na jeden nahrál. Hlavně první trefa mu nedala moc práce. Český forvard po otočce nastřelil puk do brankoviště a fakticky jej odrazil od mladíka do sítě. Patrik Laine (0+2) a Jakub Voráček (0+2) si při společných akcích rozebrali čtyři asistence.

Mladík se povedeným výkonem dokonale odvděčil za vstupenku do vysněné ligy. Coby nováček byl v postavení, kdy managament zvažoval, zda je nevrátit mezi juniory a neoddálit tím aktivaci jeho levného kontraktu. Už v úterý se od vedení klubu dozvěděl, že se s ním počítá.

„Vybojoval si právo zůstat v NHL,“ řekl generální manažer Jarmo Kekäläinen The Athletic.

Dostane další možnost mezi Voráčkem a Lainem? Středeční zápas, kdy šel s dvaatřicetiletým Čechem na led i v prodloužení, naznačil, že se mu ze souhry s hvězdami kolena rozhodně neklepou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.