bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Juniorské zámořské soutěže: Matěj Pekař oporou Colts, studující Blümel hvězdou Waterloo

30. října 2018, 17:11

Zuzana Spurná

Podzimní část juniorských zámořských soutěží Čechům a Slovákům přeje. V minulém týdnu o sobě dali znovu vědět Kukuča s Kubíčkem, ne pokaždé to však jejich Seattlu stačilo na výhru. Velkou oporu našli Barrie Colts v minulém týdnu v Matěji Pekařovi, v americké USHL se zase Waterloo Blackhawks mohli spolehnout na šikovnost dalšího Matěje, a to Blümela, který byl vyhlášen první hvězdou utkání proti Fargo Force.

Ve Western Hockey League o sobě znovu dala vědět dvojice Andrej Kukuča a Šimon Kubíček. Zatímco dvě nahrávky Andreje Kukuči Seattlu proti Prince George Cougars na výhru nestačily a Thunderbirds se museli smířit s vysokou porážkou 2:7, asistence Šimona Kubíčka v zápase proti Vancouveru jen o den později přispěla k výhře 5:1. Autorem jediné branky Giants byl produktivní Miloš Roman. 

Radimu Šaldovi sezóna v kanadské QMJHL odstartovala v podstatě až nedávno. Odchovanec Hradce Králové má ve svém druhém ročníku za mořem na kontě teprve pět utkání, v nich byl ale devatenáctiletý obránce poměrně produktivní a zaznamenal čtyři body. Jeden ze svých dvou gólů si připsal právě v minulém týdnu, kdy jako jediný rozvlnil síť za zády brankáře Québecu. Na výhru to však jeho Rimouski Océanic nestačilo a Šalda i jeho spoluhráči se museli smířit s prohrou 1:3. 

Velmi dobře začal sezónu také Matěj Pekař. Osmnáctiletý centr působí v zámoří už čtvrtou sezónu, letos se však po třech letech strávenýchh v mládežnických týmech amerických celků přesunul do Kanady. V dresu Barrie Colts září. V patnáti kolech kanadské Ontario Hockey League si připsal už sedmnáct bodů za devět gólů a osm asistencí. Jednou z branek se blýskl i v minulém týdnu v utkání proti North Bay Battalion, mezi hráči Colts byl však jediným, komu se podařilo překonat brankáře North Bay a tak se musel smířit s prohrou 1:4. Jen o dva dny později si však Pekař i celý tým Colts spravil chuť v utkání proti Windsor Spitfires, kdy slavili vysokou výhru 6:1. K té přispěl útočník, jehož práva vlastní Buffalo Sabres, gólem i asistencí. 

V dobrých výkonech pokračuje také Adam Růžička. Slovenský útočník zůstal i ve svém třetím roce za mořem věrný týmu Sarnia Sting a patří mezi jeho opory. Během čtrnácti kol OHL se třikrát sám trefil a přidal jedenáct nahrávek. Tři z nich si připsal v minulém týdnu ve velmi vyrovnaném zápase s Flint Firebirds a výrazně tak přispěl k výhře jeho Sarnie 6:5  v prodloužení. 

O své šikovnosti znou přesvědčil zámoří i Albert Michnáč. Ten svými dvěma body za gól a asistenci pomohl Saginaw Spirit k těsné výhře 3:2 nad Niagara Ice Dogs. Produktivní útočník vede tabulku bodování svého týmu a svou šňůru, kdy sbíral bod za bodem, prodloužil o další utkání. 

Pozadu nezůstali ani hráči, kteří spojili vzdělání s hokejem. V americké USHL se dařilo Matěji Blümelovi, který se v dramatickém utkání jeho Waterloo Black Hawks proti Fargo Force stal první hvězdou utkání. A ne bezdůvodně. Osmnáctiletý útočník, který v zámoří působí druhým rokem, se blýskl dvěma góly a měl velkou zásluhu na vítězství Waterloo 4:3 po samostatných nájezdech. V těch byl totiž jediným úspěšným exekutorem. 

Zářil znovu také Martin Pospíšil, který si za gól a asistenci v duelu mezi Sioux Falls Stampede a jeho Sioux City Musketeers vysloužil ocenění druhou hvězdou utkání. I díky němu se totiž Musketeers mohli radovat z výhry 4:3 v prodloužení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.