bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kandidáti na Hart Trophy? Z tria "M" je favoritem hvězdný McDavid

11. června 2021, 4:15

Ondřej Mach

Finalisty Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části NHL jsou za letošní sezonu Nathan MacKinnon, Connor McDavid a Auston Matthews.

Co tuhle trojici kromě úchvatných výkonů na ledě spojuje? Zdánlivá banalita, příjmení všech hráčů přece začíná na písmeno M. 

Z téhle trojky letos vzejde nový vítěz Hart Memorial Trophy. Jde o nejstarší trofej v nejslavnější hokejové lize světa, uděluje se už od sezony 1923/24. Naposledy ji získal německý dravec Leon Draisaitl. 

Hlavním favoritem na zisk prestižní ceny je jeho spoluhráč Connor McDavid, který za sebou má další fantastickou sezonu. Kapitán Edmonton Oilers už tohle ocenění získal v roce 2017.

Bylo by zajímavé sledovat, na jakých číslech by se kanadská superhvězda zastavila v klasické základní části. Během té zkrácené na 56 zápasů McDavid nasbíral 105 bodů za 33 gólů a 72 asistencí.

To jsou zkrátka nadpozemské statistiky. Klíčový muž Edmontonu sbírá individuální ocenění rok co rok, z týmového hlediska už to ale tak slavné není. Letos se Oilers pakovali z play off hned v prvním kole.

Stejný neúspěch potkal také Austona Matthewse, který s Torontem nezvládl sérii proti Montrealu. Třiadvacetiletý střelec každopádně v základní části zářil: s 41 góly byl jejím nejlepším střelcem. 

Skvělé výkony mu vynesly i nominaci na Ted Lindsay Award, tedy jakousi obdobu Hart Trophy. V tomto případě ale hlasují samotní hokejisté. 

Třetím do party je Nathan MacKinnon, tahoun Colorada. Rodák z Halifaxu jako jediný stále živí naději na týmový úspěch, jeho Avalanche ale dnes v noci musí porazit Las Vegas. Jinak se sen o Stanley Cupu rozplyne.

Pětadvacetiletý MacKinnon své kvality potvrzuje v podstatě od doby, kdy do NHL vlétl. Vždyť právě jeho a McDavidovy highlighty sledujeme ráno nejčastěji...

V základní části se zastavil na metě dvaceti branek a 45 asistencí. Jméno vítěze Hart Memorial Trophy za ročník 2020/21 bychom měli zjistit během semifinále nebo finále play off NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.