bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kane bude hrozbou už jen na tréninku. I proto se Fleury těší na chicagskou misi

6. srpna 2021, 15:00

Tomáš Zatloukal

Netlačili na něj. Věděli, že Marc-André Fleury po šokující výměně potřebuje čas na to, aby všechno vstřebal a zamyslel se nad svou budoucností. A Černým jestřábům se zvolený přístup vyplatil. Fleury po pár dnech nasedl do letadla a vydal se za novou výzvou. Podruhé v kariéře mění dres, minimálně jednu sezonu si zachytá za Chicago. "Moc si vážím toho, že mi generální manažer Stan Bowman dal prostor, abych se rozmyslel," povídá pro NHL.com.

V červeném dresu se slavným sauckým náčelníkem pózoval fotografům.

Na tváři široký úsměv, jako vystřižený z amerických reklam.

Při setkání se zámořskými novináři zase Fleury ochotně vyprávěl, že se dozvěděl o Chicagu samé skvělé věci a že se těší na nové spoluhráče.

Třeba na Patricka Kanea.

"Patrick mi během kariéry dělal snad největší potíže ze všech při samostatných nájezdech. Bude fajn mu čelit jen na tréninku, na naše souboje se těším," prohodil. Kane mu v NHL dal při "penaltových rozstřelech" tři góly ze čtyř pokusů.

Vedle Kanea a Setha Jonese by měl "Flower" být jednou z nejvýraznějších tváří Blackhawks. Klukem z plakátu, obdivovanou hvězdou, jejíž trikoty půjdou na dračku. Možná se k nim přidá i Jonathan Toews, to všem ještě není jisté.

Fleury do diktafonů zopakoval, že rozhodně nemá nic proti Chicagu. A že si jen potřeboval s rodinou ujasnit, co dál. Myšlenky na ukončení kariéry se mu prohnaly hlavou kvůli tomu, že se cítil ve Vegas jako doma.

Zázemí tam měl on i jeho manželka a tři děti.

Plánoval, že ještě jednou zaútočí s Golden Knights na Stanley Cup a definitivně se usadí. Je mu šestatřicet, do padesátky lapat puky nebude. Když vám takovou vizi zničí trejd, o kterém se dozvíte ze sociálních sítí, jednoduše to musíte rozdýchat.

Fleuryho pomohly přesvědčit milá slova, která slyšel na adresu Černých jestřábů. Třeba o tom, jak je postaráno o rodiny hráčů. A také fakt, že Bowman sehnal i jiné posily. Kromě bratrů Jonesových třeba Tylera Johnsona.

"Ano, velmi mě oslovila mě jeho snaha udělat z Chicaga konkurenceschopný tým," přiznal. Pohled na obměněnou soupisku určitě zmírnil prvotní šok z přestupu do organizace, kde se už šest let čeká na vyhranou sérii v play-off.

Na Fleurym bude, aby vylepšený kádr jistil zezadu a zvedl jeho šance na samotný postup do vyřazovacích bojů. Čekají se od něj, coby obhájce Vezinovy trofeje, skvělé výkony.

Mimochodem, je lehce ironické, že si, s jistým časovým odstupem, de facto prohodil působiště s Robinem Lehnerem. "Budeš mi chybět," loučil se obrovitý Švéd se svým oblíbeným kumpánem.

Gólmanský tandem teď Fleury vytvoří s Kevinem Lankinenem. "Sledoval jsem ho v minulé sezoně a musím říct, že je velmi talentovaný. Snad mu pomůžu v dalším výkonnostním růstu. Věřím, že si dosyta zachytáme oba."

S o deset let mladším Finem ještě nemluvil, ale společnou řeč určitě najdou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.