bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaprizov zůstává v Minnesotě! Podepsal pětiletou smlouvu

22. září 2021, 2:21

Jan Šlapáček

V létě se toho o situaci Kirilla Kaprizova napsalo hodně. Jednání o novém kontraktu se vlekla a chvíli byl ve vzduchu i jeho návrat zpátky do Ruska. Nyní je všem spekulacím konec. Ruský útočník podepsal s Wild smlouvu na pět let a vydělá si 45 milionů dolarů.

Ve své první sezóně v zámoří si udělal Kaprizov velké jméno a po přechodu z KHL ukázal, že je víc než připraven na vyšší hokejovou úroveň. Za Minnesotu odehrál ve zkráceném ročníku pětapadesát zápasů a na své konto si připsal jednapadesát bodů za sedmadvacet vstřelených gólů a čtyřiadvacet asistencí.

Kaprizov byl jedním z hlavních důvodů, proč se Wild dokázali probojovat do vyřazovacích bojů a zcela jednoznačně celý klub udělal atraktivnější. Po sezóně byl oprávněně vyhlášen nejlepším nováčkem sezóny a získal velice prestižní Calder Trophy.

Do letní přestávky vstoupil Kaprizov jako chráněný volný hráč a bylo jasné, že ho čeká podpis velice tučné smlouvy. Jednání o ní se ale pořádně táhla a chvílemi to s jeho budoucností v Minnesotě vypadalo všelijak. Nyní je ale jasno a ruský útočník se může naplno soustředit pouze na hokej a následující sezónu, která nebude pro Wild vůbec snadná.

Setrvání Kaprizova je pro celý klub skvělou zprávou, protože zcela jistě bude základním stavebním kamenem nového týmu, který přišel o zkušené lídry v podobě Ryana Suttera a Zacha Pariseho.

Čeká ruského křídelníka znovu produktivní sezóna?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.