bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kasperi Kapanen: Na restart jsem připraven. Neobejde se v bublině bez herní konzole

18. července 2020, 18:03

Jiří Sameš

Už za dva týdny budeme moci sledovat dohrávku sezony 2019-20 – formát play-off s 24 týmy. Vše se to uskuteční v Torontu a Edmontonu, samozřejmě v uzavřeném prostředí. Momentálně běží tréninkové kempy

Útočník Kasperi Kapanen si plně uvědomuje vážnost aktuální nouzové situace v Severní Americe ohledně pandemie koronaviru, avšak věří plánům National Hockey League. 

„Na restart jsem připraven, strach nemám. Určitě musíte dávat pozor, umývat si ruce a také nosit roušku. Dodržujeme všechna zdravotnická nařízení," sdělil hokejista finskému webu MTV Uutiset.

„Vždycky se najde nějaká věc, ze které máte strach. Naše liga se ale o všechno dobře postarala, oblast by měla být bezpečná," pokračoval.

Přesun mužstev do tzv. bubliny se očekává 26. července. Hostitelem Východní konference bude Toronto (Scotiabank Arena), zatímco Západní konference se sejde v Edmontonu (Rogers Place). 

Musíme znovu připomenout skutečnost odloučení hráčů a dalších členů týmu od svých blízkých. Nesmírně důležitou roli tak sehrají mobilní telefony či jiné komunikační prostředky. Stejně velký význam má prý však také herní konzole.

Začátek nucené pauzy Kapanen strávil v Connecticutu u rodiny své přítelkyně. Následně se vrátil zpět do Toronta, kde intenzivně trénoval.

„Bylo tam o mě dobře postaráno. Ten čas jsem si užil, ale je krásné být zpátky doma. Cítím se výborně," poznamenal.

28. července jsou na programu první přípravné zápasy. 1. srpna potom začíná kvalifikační kolo a skupina o umístění. Můžeme se těšit na skutečně unikátní dohrávku sezony.

„Situace je to velmi zajímavá, ovšem náš tým se už soustředí na první utkání. Makáme opravdu tvrdě a jsem rád, že se zase všichni vidíme v posilovně nebo ráno na ledě," zmínil ještě Kapanen.

Kapanen, třiadvacetiletý Fin, v letošní sezoně NHL odehrál 69 zápasů, přičemž vstřelil 13 gólů a zapsal celkem 36 kanadských bodů.

Jeho Toronto Maple Leafs se ve zkrácené základní části na Východě umístili na osmém místě (57.9%) a v kvalifikaci, hrané na tři vítězná utkání, poměří síly s Columbus Blue Jackets.

Čtěte také:
→ Hotovo! Markus Granlund opouští Severní Ameriku, bude hrát v KHL

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.