bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kaut odmítá alternativy. Do Česka ani k juniorům nechci, říká odhodlaně

29. června 2018, 20:25

Jan Vojkůvka

Pokud by mělo být rozhodnutí o vlastní budoucnosti na Martinu Kautovi, brněnský rodák by měl zcela jasno. Žádné alternativní možnosti by si před novou sezonou nenaordinoval a chtěl by se v zámoří rvát o první tým v AHL. Ve svém věku je přitom adeptem na rok v juniorské soutěži.

Osmnáctiletý mladíček, kterého si vytáhlo na draftu Colorado z 16. pozice, ale cítí, že rok v juniorské soutěži by mu mohl spíše uškodit. Aby si pořádně vyzkoušel zámořský hokej, nejraději by příští sezonu odehrál na farmě Colorada, a třeba, pokud by se mu dařilo, nahlédl by i do nejslavnější hokejové ligy světa.

„Je jasné, že musím ještě zesílit,“ řekl Kaut na začátku nováčkovského kempu Avalanche. „Samozřejmě doufám, že si v příští sezoně zahraju i NHL, ale myslím, že nejlepší by pro mě bylo, kdybych hrál v American Hockey League,“ uvedl.

Jeho důvody jsou přitom jasné. AHL, jakožto druhá nejvyšší hokejová liga v zámoří, je pro navyknutí na tvrdý a rychlý hokej, jaký nabízí NHL, pro jeho vývoj ideální. „Uvidíme. Určitě nechci hrát v Čechách a nechce se mi hrát ani v Brandonu. Chci hrát v AHL, což si myslím, že je pro mě lepší,“ podotkl Kaut. 

Kautovi se nelíbí především představa, že by celý rok musel odehrát v juniorské lize, ačkoliv WHL je prestižní soutěží. Pokud se ale tým rozhodne ho přece jen poslat do Brandon Wheat Kings, uposlechne. „Když se tak stane, budu muset do Brandonu jít. Ale oni vědí... Vědí, že bych v Brandonu nehrál proti mužům,“ upozornil Kaut na fakt, že s jeho zkušenostmi z dospělého hokeje, ať už z extraligy nebo reprezentace, by pro něho mohla být WHL spíše krokem zpět. 

Účastník letošního mistrovství světa do 20 let by tak raději zakotvil v novém týmu Colorado Eagles, který čeká v příštím ročníku inaugurační sezona v AHL. Existuje ale také další důvod, proč je pro něho AHL lákavější, kromě faktu, že by byl blíže splnění svého snu. Pokud by totiž musel hrát za Brandon, byla by pro něho AHL po celý rok uzavřená a nesměl by v ní nastoupit. A to ani v případě, kdy by si ho Colorado vytáhlo na pár zápasů do prvního týmu. 

Stále více se však zdá, že se osmnáctiletý hokejista stane jedním z nejmladších hráčů v historii AHL. To nastínil i Alan Hepple, šéf amatérského skautingu v Coloradu. „Je tomu mnohem blíž i kvůli tomu, že už hrál s dospělými,“ připomněl dvě sezony Kauta v extralize. „Nemyslím, že by hokejově byl potřebné úrovni nějak vzdálený. Bude to hodně na něm, aby ukázal na ledě, jak se dokáže adaptovat na severoamerickou hru,“ dodal. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.