bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kempný se vážně zranil, na marodce bude až osm měsíců

7. října 2020, 5:10

Marek Hedbávný

Jeden z nejlepších českých obránců v NHL Michal Kempný má za sebou operaci Achillovy šlachy. Dopadla úspěšně, i tak ale bude Washingtonu chybět šest až osm měsíců.

Jde už o druhé vážnější zranění, které Kempného v poslední době potkalo. Na začátku roku 2019 mu operovali stehenní sval, což mu dost znepříjemnilo přípravu na sezonu 2019/2020.

V té ale nakonec stihl skoro všechna utkání – v 58 zápasech zkrácené základní části pomohl Capitals osmnácti body (3+15).

Teď ho ale čeká další (a delší) pauza.

Kempný si na tréninku doma v Česku přivodil zranění Achillovy šlachy. Na marodce Capitals bude šest až osm měsíců. 

Při nejhorším scénáři je tedy možné, že by nadcházející sezonu úplně vynechal. Těžko však říct, v jakém formátu se NHL bude hrát.

Původně se počítalo s tím, že by mohla začít v prosinci, nyní je ale pravděpodobnější varianta, že NHL odstartuje až po Novém roce. Zda by se hrála do léta, čímž by se Kempného šance na návrat do sestavy výrazně zvýšily, zatím jasno není.

Bude zajímavé sledovat, jak na ztrátu klíčového beka zareagují ve Washingtonu. Tamější obrana totiž prochází obměnou, smlouva končí třeba Radko Gudasovi, o kterého se údajně zajímá Toronto. A žádné zářné talenty do obrany Capitals v zásobě nemají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.