bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec čekání. Zadina podepsal s Detroitem tříletý kontrakt

26. srpna 2022, 21:10

Jan Šlapáček

Český útočník se stal po uplynulé sezóně chráněným volným hráčem a na svoji smlouvu si musel chvíli počkat. Nyní má Filip Zadina o své budoucnosti jasno, s Red Wings podepsal smlouvu na tři roky.

Když Detroit v roce 2018 Filipa Zadinu z šesté pozice draftoval, rozhodně očekával, že bude pro Red Wings přínosnější. Z českého útočníka se zatím nestal ten hráč, který bude střílet gól za gólem a strašit obrany soupeřů. Zadina během čtyř sezón nastoupil do 160 zápasů a získal 61 (25+36) bodů.

V létě mu vypršela nováčkovská smlouva a čekalo se, jaké kroky Steve Yzerman udělá. Ten se nejdříve rozhodl Red Wings vydatně posílit na trhu s volnými hráči a až následně se pustil do jednání se svým mladým chráněným hráčem.

A výsledkem toho všeho je smlouva na tři roky s průměrným ročním příjmem 1,825 milionů dolarů. Zadina dostává dostatek prostoru na to, aby prokázal, že na nejlepší hokejovou ligu světa má a Detroitu onen kontrakt nesvazuje ruce.

Dá se to brát i tak, že Detroit mu dává poslední šanci zaujmout a pokud se tak nestane, nebude pro Yzermana žádným problémem jednat s jinými týmy o možné výměně, o které se mnohokrát už spekulovalo.

V Detroitu během léta došlo k hodně změnám a tou nejzásadnější je, že tým povede jako hlavní trenér Derek Lalonde. A právě tohle může být pro Zadinu skvělá příležitost začít od nuly a svého nového kouče pořádně zaujmout.

„Krása trenérské změny je v tom, že je to nový hlas a nový začátek. Pro každého v týmu to bude nový začátek. Někdy je to právě pro takového chlapa (Zadina) tolik potřebný reset,“ podotkl před nedávnem Lalonde.

Začne nyní Zadina v Detroitu znovu a lépe?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.