bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec kariéry? Ani mě to nenapadlo, tvrdí odstavený Lecavalier

2. prosince 2015, 17:00

Vojtěch Balon

Zase mu to nejde. Vincentu Lecavalierovi po nepovedené loňské sezóně neprospěla ani letní změna trenéra, když Craiga Berubea, s nímž si Vinny vůbec nesedl, nahradil Dave Hakstol. Bývalý kapitán Tampy se trápí, naprostou většinu zápasů Flyers proseděl na tribuně a stále čeká na první gól v sezóně.

Lecavalier nezasáhl už do devíti zápasů v řadě a osmnácti z celkových pětadvaceti. A kdykoliv nastoupil, hrál až ve čtvrté formaci. Má to i své výhody, hrdý frankofonní Kanaďan s více než čtyřmi sty góly na pažbě tak mohl strávit Díkuvzdání s rodinou. "Bylo to fajn. Manželka navařila a byl jsem jen s ní a dětmi," řekl nechtěný útočník.

"Je jasné, že už na mě zanevřeli," přiznal Lecavalier, už vážnějším hlasem. Vítěz Stanley Cupu z roku 2004 se však do veřejného kritizování vedení Flyers opět nepustil, stejně jako loni a stejně jako předloni. Z čirého respektu ke klubu.

Zdá se však, že si v podstatě nevyměnitelný útočník s lukrativní smlouvou až do roku 2016 vypije pomyslný kalich hořkosti až do dna. Dobrovolně totiž kariéru neukončí. "Tohle mě vůbec nenapadlo. Ne, určitě ne," pravil rezolutně. "Budu hrát minimálně do té doby, než mi skončí smlouva," překvapil hráč, který už je minimálně druhým rokem tak trochu přebytečný.

"Můj přístup se nezměnil. Cokoliv se mnou udělají a kamkoliv mě strčí nebude mít vliv na moje myšlení," přisadil si Lecavalier, jenž tak ze své veleúspěšné kariéry dělá tak trochu frašku. A je velká škoda, že si to vítěz Světového poháru a Stanley Cupu s více než jedenácti sty odehranými zápasy v nejlepší hokejové lize světa neuvědomuje, vždyť peněz si už vydělal dost. Odejít na vrcholu je skutečně umění...

Vinnyho role je ještě k tomu více a více okrajová. Sezónu začal jako čtrnáctý útočník, ale teď se nedostane do sestavy, ani když jsou tři forvardi mimo hru. Trenér Dave Hakstol v minulých týdnech radši povolal z farmy Taylora Leiera, Nicka Cousinse a velezkušeného pořízka Colina McDonalda, než aby dal šanci vyčpělému Lecavalierovi.

"Nevím, co k tomu říct. Činy trenéra a vedení mluví za vše a když řeknu to, co si doopravdy myslím, tak mi to vážně nepomůže," zůstal Lecavalier tajemný jako hrad v Karpatech a přitom prozradil, že se v něm vaří voda.

Jediné, co mu zbývá, pokud v něm hrdost a touha pokračovat v kariéře přetrvává, je počkat si do léta a doufat, že Flyers jeho smlouvu vykoupí. Pak by se stal volným hráčem, otázkou ale zůstává, jestli by někdo o nehrajícího pětatřicátníka měl zájem. Vinny by však zřejmě nic neztratil, protože ve Městě bratrské lásky ho evidentně nechtějí...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.