bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec legendy. Dustina Browna čeká poslední play-off

29. dubna 2022, 9:41

David Zlomek

Včera se tahle zpráva valila hokejovým světem jako lavina. Nikdo ji totiž víceméně nečekal. Dustin Brown, dlouholetý útočník Los Angeles Kings, oznámil, že po letošním play-off ukončí svou bohatou kariéru.

Ta profesionální pro něj odstartovala v roce 2003, kdy si jej v prvním kole vybrali Los Angeles Kings, jeho osudová organizace. Ve stejném roce pak odehrál i svůj první zápas v NHL.

Okamžitě se stal výraznou součástí kádru LA, a to i přes to, že celý ročník 2004/05 strávil na farmě. Tam ale získal tolik potřebnou herní praxi a od následující sezony nepoznal nic jiného než NHL. 

V nejlepší lize světa odehrál dohromady osmnáct sezon, není tak divu, že patří k lídrům ve statistikách celé organizace. Nikdo za Los Angeles neodehrál více zápasů, patří také do první desítky co se týče gólů (6.), asistencí (8.), bodů (7.) či vítězných branek (6.). 

Právě slovo vítězství se s Brownem váže velkým způsobem. Jako kapitán dovedl kalifornskou organizaci k jejím jediným dvěma Stanley Cupům, slavilo se v letech 2012 a 2014. 

Při prvním triumfu měl v play off bod na zápas a dokázal, že hrát proti němu nechce jednoduše nikdo. Hrál do těla, někdy až nevybíravým způsobem. Týmu šel příkladem.

Za dva roky sice ubral na produkci, zato ukázal, jak úžasným lídrem je. V prvním kole vyřazovacích bojů otáčeli Kings stav série z 0:3, navíc ve všech sériích (kromě finálové) hráli rozhodující sedmý zápas!

„V životě jsem nebyl víc emočně vyždímaný,“ ulevil si po triumfu. 

Brown má za sebou vynikající kariéru, za kterou by se žádný hokejista nestyděl. Dva Stanley Cupy, olympijské stříbro, bronz z mistrovství světa a vítěz dvou individuálních cen NHL. K tomu osm let jako kapitán slavného týmu. 

Hokejovou kapitolu se rozhodl dobrovolně uzavřít. Napíše sladkou tečku v podobě posledního Stanley Cupu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.