bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kostra Flyers se hodně změnila. Dosáhne tým Vigneaulta lepších výsledků?

27. srpna 2021, 14:47

Tomáš Němčík

Nejhektičtější období přestupů v kanadsko-americké NHL je za námi. Některé týmy zůstaly téměř netknuté, v jiných se to naopak změnami jen hemžilo. Celek z Pensylvánie se řadí mezi tu druhou skupinu týmů, a bude zajímavé sledovat, jak se novým hráčům povede ve Philadelphii zapadnout. Předpoklady na zlepšení výkonů zde rozhodně jsou.

Sociální sítě NHL zveřejňují jednotlivé listy příchodů a odchodů u jednotlivých celků. A zatímco u některých týmů se objevují komentáře, že se přestupové období moc nepovedlo, vedení Philadelphie sklízí chválu.

Nejprve se ale podívejme na odchody. Tím nejprobíranějším je rozhodně přesun Jakuba Voráčka zpět do Columbusu, kde zahájil svou zámořskou kariéru. Společně s ním útočné řady Flyers opustil i mladíček Nolan Patrick, který byl sice jednu kompletní sezónu zraněný, avšak i přesto se dá říct, že očekávání dvojky draftu zatím nenaplnil.

Společně s ním do Nashvillu putoval také obránce Philippe Myers, defenzivu Philadelphie dále opustili Shayne Gostisbehere a Robert Hägg, kteří si poprvé v NHL vyzkouší jiné prostředí. Brankoviště Letců už pak nebude hájit Brian Elliott.

Jak bylo zmíněno výše, tak Jakub Voráček putoval k Blue Jackets, odkud se opačným směrem stěhoval spolehlivý střelec Cam Atkinson, jenž už dokonce v jedné sezóně vstřelil úctyhodných jednačtyřicet branek. Útočné řady společně s ním posílí také další zkušený forvard, a to Derick Brassard, pro kterého to bude v NHL už devátá štace.

Největší změny však nastaly v obraně. Nově bude oranžový dres oblékat velice slibné trio obránců. Svou první změnu v zámořské kariéře zažijí ofenzivně ladění beci Ryan Ellis a Rasmus Ristolainen, ke kterým se přidá též odolný a zejména v přesilovkách produktivní Keith Yandle, jehož smlouva na necelý milión dolarů se může Alanu Vigneaultovi velice vyplatit.

Poslední změna nastává v brankovišti, kde Briana Elliota nejspíše nahradí v roli dvojky Martin Jones, který v posledních letech neprožil zrovna šťastné roky v dresu San Jose Sharks.

Obecně se dá rozhodně říci, že u Flyers rozhodně neztratili v obraně, ba naopak. Několikrát se v minulém ročníku stalo, že Philadelphia obdržela v zápase velké množství branek, což byl jistě podnět k těmto změnám, které minimálně na papíře vypadají velice dobře.

Jak moc úspěšný bude trejd Jakuba Voráčka za Cama Atkinsona, ukáže až čas.

Tímto přestupovým obdobím se Flyers mohou klidně stát černými koňmi následujícího ročníku. Jak to bude vypadat na ledě, se však dozvíme až v říjnu, kdy nová sezona vypukne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.