bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kotkaniemi je hráčem Caroliny! Montreal nabídku nedorovnal a okamžitě získal náhradu

5. září 2021, 1:01

Jan Šlapáček

Poslední týden se ve spojitosti s NHL mluvilo nejčastěji o tom, jak se Carolina pokouší získat do svých řad chráněného volného hráče Jesperiho Kotkaniemiho z Montrealu. Nyní se dá snaha Hurricanes popsat za účinnou, Canadiens totiž nabídku nedorovnali. Kanadský celek však díru v sestavě okamžitě zalepil!

Kotkaniemi se oficiálně stává hráčem Caroliny, která finského útočníka nalákala na jednoletou smlouvu s platem 6,1 milionů dolarů. V rámci kompenzace zamířily do Montrealu dvě volby v draftu (1. kolo 2022, 3. kolo 2022), kterých se musela organizace Hurricanes vzdát.

Po dlouhých letech se tedy takzvaný "offer sheet" dotáhl až do konce. Naposledy se tímto způsobem stěhoval v roce 2007 Dustin Penner, který se z Anaheimu přesunul do Edmontonu.

Montreal tak přišel o mladého centra, kterého do organizace získal volbou z třetího místa během draftu 2018 a rozhodně s ním počítal i pro následující sezóny, i když se jednání o nové smlouvě vlekla.

Generální manažer Marc Bergevin měl týden na rozhodnutí, jak se s celou situací popasovat a nakonec se rozhodl nabídku Hurricanes nedorovnat. Během této doby pravděpodobně vymyslel i způsob, jak zalepit vzniklou díru v sestavě a krátce po oznámení ztráty Kotkaniemiho se udála zajímavá výměna.

Do Montrealu putuje z Arizony útočník Christian Dvorak, jenž by se měl stát plnohodnotnou náhradou mladého Fina. Dvorak má navíc platnou smlouvu na následující čtyři ročníky v přijatelné výši - 4,450 milionů dolarů na sezónu.

Canadiens poslali Coyotes za amerického hokejistu volbu ve druhém kole draftu v roce 2024 a volbu v prvním kole 2022, u které zatím není jasné, která to bude. Montreal po ztrátě Kotkaniemiho vlastní v prvním kole draftu 2022 dva výběry a do Arizony má zamířit ten, který bude horší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.