bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kouzelník Dacjuk nevylučuje návrat do NHL. Vrátí se do Detroitu?

24. ledna 2019, 10:00

Jan Šlapáček

Smlouva Pavla Dacjuka s bohatým Petrohradem se pomalu chýlí ke konci a okolo ruského útočníka začínají lítat různé spekulace. Ty všechny navíc vydatně podpořil jeho agent Dan Milstein, jenž v jedné ruské televizi prozradil, že by se Dacjuk nebránil návratu do NHL.

V polovině června roku 2016 přišla pro fanoušky Red Wings velice krutá zpráva. Jejich miláček se rozhodl, že nedodrží poslední rok smlouvy a zamíří z rodinných důvodu zpátky do rodné vlasti, aby mohl být blíže své dceři, která se po rozvodu vrátila s její matkou do Ruska.

Detroit přání svého elitního útočníka akceptoval a následně ho během draftu vyměnil do Arizony, aby se zbavil platové zátěže. Cesta Dacjuka do Ruska byla volná.

Ruský kouzelník, v zámoří přezdívaný jako Magic Man, se posléze rozhodl pro angažmá v Petrohradu, v němž letos kroutí svůj třetí ročník a znovu se řadí k nejproduktivnějším hráčům v týmu. V letošní sezóně odehrál 44 zápasů a připsal si v nich 34 (9+25) bodů. Na čtyřicetiletého hokejistu až nadprůměrná čísla.

I proto přemýšlí, kam povedou jeho další kroky, protože smlouva s Petrohradem mu na konci sezóny vyprší a o nabídky rozhodně nebude nouze. To což naznačil i jeho agent Dan Milstein.

„Pavel rozhodně nemá zájem ukončit kariéru a chce pokračovat v hraní. A je pouze na něm, jestli se rozhodne pro angažmá v KHL či NHL." Tím prozradil, že ve hře budou i nabídky z Ameriky, což by Dacjuka mohlo na stará kolena ještě lákat.

Ten strávil celou svoji zámořskou kariéru v Detroitu, kde odehrál úctyhodných 14 sezón. Otázkou však zůstává, zda-li by kvůli svému pokročilému věku na nejlepší hokejovou ligu světa stále stačil.

„Nebudeme si nic nalhávat. Pavlova rychlost s přibývajícím věkem klesá, nicméně jeho přednosti zůstaly. Je to hráč do druhé nebo třetí formace a první přesilové hry," řekl hráčův agent, čímž nastínil, v čem by byl jeho klient pro každý klub přínosem.

A zdá se, že o ruského útočníka může být doopravdy velký zájem. „Pokud se Pavel rozhodne pro návrat do NHL, bude mít určitě spoustu možností. Nejlepší by ale bylo, kdyby se případně vrátil do Detroitu, kde strávil celou svoji kariéru," uzavřel Milstein rozhovor.

Ne jeden fanoušek Detroitu, či samotné NHL, by si návrat tohoto čaroděje do nejlepší ligy světa přál. Jak tohle celé nakonec dopadne? Léto ukáže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.